Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Israel i Twitterkrig med Hamas

- Vi anbefaler, at ingen Hamas-folk, uanset rang, viser deres ansigter over jordens overflade de kommende dage, tweeter Israels forsvarsstyrker.

Meldingen om Israels drab på den militære leder af Hamas, Ahmed al-Jaabari, blev annonceret på Twitter. Dokumentationen, en videooptagelse af bombeangrebet på al-Jaabaris bil, lagde Israels forsvarsstyrker, IDF, på Youtube.

Det traditionelle valg havde været en pressekonference, men israelerne har taget nye midler i brug og informationsstrømmen om den væbnede konflikt med Hamas er i høj grad henlagt til især Twitter.

- Vi anbefaler, at ingen Hamas-folk, uanset rang, viser deres ansigter over jordens overflade de kommende dage, skrev en israelsk talsmand kort efter angrebet, hvor såkaldte tweets også proklamerede, at angrebet var en del af en større offensiv.

Siden har IDFs profil løbende holdt omverdenen opdaterer om raketangreb frem og tilbage mellem parterne.

Ifølge det amerikanske business-magasin Forbes har profilen også opfordret sine læsere til at søge information om Ahmed al-Jaabari, så de på den måde kan forstå den ifølge Israel rimelig baggrund for angrebet.

Efter drabet på Ahmed al-Jaabari reagerede Hamas prompte igen med raketter rettet mod israelske mål. Partiets militære fløj, Al-Qassam Brigades, har imidlertid også taget kampen op på Twitter.

- @idfspokesperson Vores velsignede hænder vil nå jeres ledere og soldater, uanset hvor de befinder sig (I har åbnet Helvedes porte under jer selv), lød svaret for Al-Qassam Brigades.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.