Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Israel fjerner aktivister med magt

Israelsk politi har fjernet flere palæstinensiske og udenlandske aktivister fra et område på Vestbredden, hvor Israel har planer om nye bosættelser.

Palæstinensiske aktivister havde besat en bakketop ved landsbyen Zaim på vestbreden lige uden for Jerusalem og startet en interimistisk "bosættelse", som de havde døbt Bab Al Shams.
Palæstinensiske aktivister havde besat en bakketop ved landsbyen Zaim på vestbreden lige uden for Jerusalem og startet en interimistisk "bosættelse", som de havde døbt Bab Al Shams.

ISRAEL: Aktivisterne havde slået lejr i omkring 20 telte i et område kaldet E1 mellem Jerusalem og den jødiske bosættelse Maale Adumim, skriver BBC.

Israels højesteret havde ellers fredag bestemt, at lejren måtte blive i seks dage.

Palæstinenserne frygter, at byggeri i E1 vil true mulighederne for en kommende palæstinensisk stat.

Seks personer kom til skade under rydningen og blev kørt på skadestuen, skriver en talskvinde for aktivisterne på Twitter. Israelsk politi hævder derimod, at ingen kom til skade under rydningen.

Aktivisterne havde sagt, at de ville bygge en landsby i området og kalde den Bab al-Shams efter en berømt novelle om palæstinensisk historie.

Den fremtrædende palæstinensiske politiker Mastafa Barghuthi var blandt de aktivister, der blev fjernet af politiet.

Aktivisternes plan var at kopiere metoderne, som jødiske bosætteres benytter sig af, når de gør krav på områder på Vestbredden ved at parkere campingbiler på bjergtoppe som en slags forposter.

Israelske planer om at udvikle E1-området har været udskudt i årevis, inden det lykkedes palæstinenserne at få status som observatør i FN. Et træk som blev fordømt af Israel og USA som en krænkelse af fredsaftalen.

Dagen efter godkendte Israel »foreløbig områdeinddeling og planlægningsarbejde i E1, og arbejder på tusinde bosætter-hjem.

Det høstede kritik fra USA og fik flere europæiske regeringer til at trække deres ambassadører hjem i protest.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.