Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Israel finder gammelt lerstykke med bibelsk segl

Et lerstykke, der er 2700 år gammelt, har muligvis tilhørt Jerusalems bibelske guvernør.

Lerseglet, der forestiller to mænd foruden en kort tekstinskription, blev fundet i nærheden af Grædemuren (eller Vestmuren) i Jerusalem. Grædemuren er den sidste eksisterende del af det store jødiske tempel, som romerne ødelagde for næsten 2000 år siden.
Lerseglet, der forestiller to mænd foruden en kort tekstinskription, blev fundet i nærheden af Grædemuren (eller Vestmuren) i Jerusalem. Grædemuren er den sidste eksisterende del af det store jødiske tempel, som romerne ødelagde for næsten 2000 år siden.

Jerusalem. Arkæologer i Israel har fundet et ældgammelt stykke ler, der muligvis kan underbygge biblens ord om, at der fandtes en leder i Jerusalem.

Mandag afslørede arkæologerne deres fund. Det er en slags segl af ler, og det har en indgravering.

Indgraveringen forestiller to mænd, der ser på hinanden som i et spejl, og nedenunder er der en tekst på gammelt hebraisk:

"Til byens guvernør".

- Det er et meget sjældent fund, siger Shlomit Weksler-Bdolah fra de israelske antikvitet-myndigheder.

- Fundets store vigtighed er, at vi indtil nu kun har kendt til udtrykket "byens guvernør" fra biblen, siger hun.

- Det er første gang, at vi ser det i arkæologisk sammenhæng, i en arkæologisk udgravning med en struktur fra det syvende århundrede før Kristi fødsel.

På lerstykket står der ikke noget om navnet på guvernøren eller om Jerusalem. Men Weksler-Bdolah mener, at det henviser til Jerusalems guvernør.

Hun tilføjer, at seglet inden længe skal igennem en mere grundig videnskabelig undersøgelse, og det ventes, at den vil afsløre en tilknytning til Jerusalem.

Lerstykket blev fundet i en bygning i Jerusalems Gamle By nær Grædemuren, der er den sidste mur, som er tilbage fra jødernes andet tempel.

Templet blev ødelagt af romerne for knap 2000 år siden.

Men lerstykket kan dateres længere tilbage, nemlig til 700 år før Kristi fødsel, og dengang lå jødernes første tempel i Jerusalem.

Shlomit Weksler-Bdolah mener, at lerseglet formentlig har siddet på et objekt, som skulle afleveres til én på vegne af Jerusalems guvernør

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.