Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Israel får flere og flere indbyggere

Israels befolkning vokser. Det skyldes blandt andet, at jøder flytter til Israel fra Frankrig og Rusland.

I 2015 besluttede 28.000 jøder i andre lande, at de vil bo i Israel. Her er det Dan Ammar og hans kone Audrey, der i starten af december forlod Frankrig for at immigrere til Israel sammen med deres tre børn.
I 2015 besluttede 28.000 jøder i andre lande, at de vil bo i Israel. Her er det Dan Ammar og hans kone Audrey, der i starten af december forlod Frankrig for at immigrere til Israel sammen med deres tre børn.

Tel Aviv: Staten Israel tager hul på 2016 med en befolkning på over 8,4 millioner indbyggere.

Israels statistiske kontor (CBS) siger ifølge netavisen ynetnews.com, at landet har 8.462.000 indbyggere - omkring 160.000 flere borgere end for et år siden.

Det skyldes blandt andet, at jøder udvandrere fra Europa for at komme til Israel. I 2015 besluttede 28.000 jøder i andre lande, at de vil bo i Israel.

De fleste af dem, omkring 25 procent, kom fra Frankrig, hvor der i 2015 var flere terrorangreb.

Blandt andet var der attentatet i januar sidste år, da terrorister dræbte 17 mennesker under angreb på satiremagasinet Charlie Hebdo og et jødisk supermarked.

Franske jøder har længe rapporteret om tiltagende chikane i Frankrig.

Næsten halvdelen af de 28.000 nye borgere i Israel er udvandret fra Rusland og Ukraine, siger CBS.

I 2015 blev der født 176.700 børn i Israel. Der døde samtidig 44.000 israelske statsborgere.

Ifølge CBS er 75 procent af israelerne jøder, mens 21 procent er arabiske israelere. De sidste fire procent betegnes som "andre".

Det er kristne, som ikke er af arabisk oprindelse, eller som ikke har en religiøs betegnelse.

Det statistiske kontor forsøger sig ifølge ynetnews.com også med fremskrivninger.

CBS vurderer, at Israel i 2025 vil have 9,8 millioner indbyggere. I 2035 vil der være 11,4 millioner israelere, regner CBS med.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.