Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Israel-angreb »har åbnet portene til helvede«

Hamas varsler gengæld efter Israels drab på Ahmed al-Jaabari. Israel siger samtidig, at man planlægger flere angreb mod Gazastriben.

Et israelsk luftangreb på en bil i Gazastriben tog livet af Ahmed al-Jaabari.
Et israelsk luftangreb på en bil i Gazastriben tog livet af Ahmed al-Jaabari.

Drabet på chefen for Hamas’ militære fløj, Ahmed al-Jaabari, »har åbnet portene til helvede«.

Sådan udtrykker Hamas det efter det israelske luftangreb på en bil i Gazastriben, som tog livet af al-Jaabari. Det skriver Reuters. Samtidig siger israelske embedsmænd, at drabet på al-Jaabari langt fra er afslutningen på operationen i Gazastriben, og flere »langvarige dage« med nye angreb er på vej.

Øjenvidner siger til Reuters, at det israelske luftvåben allerede er i gang med at foretage flere angreb, og Hamas-kontrollerede politistationer i Gaza skal blandt andet være blevet ramt.

Israel: Al-Jaabari var ansvarlig for terrorvirksomhed

Ahmed al-Jaabari, der stod i spidsen for Hamas’ militære fløj ved navn Ezzedine al-Qassam Brigaderne, blev dræbt, fordi han var blandt passagerne i en bil, der onsdag blev ramt af et israelsk luftangreb over Gaza By. Hans livvagt skal også have mistet livet som følge af angrebet.

Israels sikkerhedstjeneste, Shin Bet, siger ifølge BBC, at al-Jaabari var ansvarlig for »al terrorvirksomhed mod Israel fra Gaza i det seneste tiår«.

- Jaabari var ansvarlig for at finansiere og styre militære operationer og angreb mod Israel. Elimineringen af ham i dag er en besked til Hamas i Gaza om, at hvis de fortsat fremmer terror mod Israel, så vil de komme til skade, lyder det fra Shin Bet.

46-årige Ahmed al-Jaabari er den mest højtstående Hamas-leder, der er blevet dræbt siden en storstilet israelsk offensiv mod Gaza for fire år siden. Han er blandt andet kendt for at have haft ansvaret for kidnapningen af den israelske soldat Gilad Shalit, som blev løsladt sidste år efter fem år i fangenskab.

Onsdagens drab kommer i kølvandet på flere dages uroligheder i området. Siden lørdag er fire civile palæstinensere og tre militante blevet dræbt, mens endnu flere er blevet såret. Otte israelere er ligeledes blevet såret.

Ifølge BBCs korrespondent i Gazastriben, Jon Donnison, er der frygt for, at angrebene og særligt drabet på Ahmed al-Jaabari kan føre til regulær krig mellem Hamas og Israel.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.