Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Israel afviser at stoppe nye bosættelser

På trods af massiv kritik fra det meste af verden, heriblandt flere store EU-lande, står beslutningen om at etablere 3.000 nye bosættelser fast, lyder det fra Israel.

ISRAEL: Flere vestlige lande har kritiseret Israels paner om at lave 3.000 nye bosættelser på Vestbredden og i Østjerusalem. Blandt andet skulle Storbritannien ifølge en anonym kilde have overvejet at trække sin ambassadør hjem. Mandag gav Israels regering de kritiske røster svar på tiltale og afviste blankt at trække de omstridte bosættelsesplaner tilbage, skriver Reuters.

- Israel vil fortsætte sine planer og holde fast i vitale interesser på trods af det internationale pres, og der vil ikke blive ændret ved den beslutning, som er taget, siger en embedsmand fra premierminister Benjamin Netanyahus kontor ifølge Reuters.

Storbritannien, Frankrig og Sverige har indkaldt israelske ambassadører i deres respektive lande for at formidle en opfordring om at få Israel til at ændre kurs videre til premierminister Netanyahu.

Også Danmarks udenrigsminister, Villy Søvndal (SF), har i en pressemeddelelse mandag udtrykt bekymring for Israels nye bosættelsesplaner og kalder det for »en meget trist og skadelig reaktion« på FNs opgradering af Palæstinas status ved FNs generalforsamling torsdag i sidste uge.

Planerne om 3.000 nye bosættelser er særligt omstridte, da de givetvis vil komme til at betyde, at en eventuel palæstinensisk stat vil blive »skåret« over i to. Desuden vil bosættelserne involvere det omstridte E1-område på Vestbredden, som Israel tidligere har forpligtet sig til ikke at etablere yderligere bosættelser i.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.