Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Islamisterne i Tunesien marcherer

Efter flere dages regeringsfjendtlige demonstrationer tog regeringstilhængerne lørdag gaderne i besiddelse.

TUNESIEN: De sidste dages voldsomme demonstrationer mod Tunesiens islamistiske regeringsparti, Ennahda, der blev udløst af mordet på oppositionspolitikeren Chokri Belaid, blev lørdag afløst af regeringsvenlige demonstranter med råb som: »Folket ønsker Ennahda«.

Ifølge Reuters deltog op mod 6.000 i demonstranter i hovedstaden Tunis, efter at regeringspartiets leder, Rachid al-Ghannouchi, havde opfordret sine tilhængere til at gå på gaden.

Deltagerne i de seneste dages demonstrationer har specielt rettet deres vrede mod Ennahda, som de beskylder for at stå bag mordet på Chokri Belaid, hvad partiets ledelse kategorisk har afvist. Samtidig har demonstranterne rettet beskyldninger mod partiet eftergivende indstilling over for de yderligtgående islamistiske salafister, som gennem de seneste måneder har haft styrke til at forhindre koncerter, skuespil og filmforevisninger, som, de mener, strider mod islams principper.

Som det var tilfældet med regeringsmodstandernes demonstrationer marcherede islamisterne på Habib Bourguiba Avenue lørdag i hovedstaden Tunis og samlede sig foran indenrigsministeriet.

Her råbte de blandt andet slogans imod den tidligere kolonimagt, Frankrig, hvor indenrigsminister Manuel Valls fredag udtalte sig til støtte for Chokri Belaid og imod islamistisk despotisme.

»Ud med Frankrig« lød råbede, samtidig med at den tunesiske udenrigsminister, Rafik Abdessalem, betegnede Valls udtalelser som »bekymrende og uvenlige«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.