Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Islamister dræber FNs sundhedsmedarbejdere

Taleban angriber sundhedsarbejdere i FN-vaccinationskampagne, der skal udrydde polio i Pakistan. Taleban påstår at dens formål at sterilisere muslimer. FN har foreløbig indstillet vaccinationen.

PAKISTAN: Mindst otte personer tilknyttet et polio-vaccinationsprogram under FN er de seneste dage blevet dræbt af formodede islamister i Pakistan.

Ifølge internationale nyhedsmedier har angrebene fundet sted siden mandag, og onsdag blev tre sundhedsarbejdere skudt og dræbt i og tæt på provinshovedstaden Peshawar i det nordvestlige Pakistan.

Taleban i Pakistan har gennem længere tid ført en hadkampagne mod FNs polio-vaccinationsprogram, som ifølge islamisternes propaganda kun har til formål at sterilisere muslimer. Desuden beskylder Taleban de sundhedsarbejdere, der overvåger og foretage vaccinationerne, for at være amerikanske spioner.

I følge BBC har islamisterne kunnet fiske i rørte vande, efter det kom frem, at CIA brugte en fiktiv vaccinationskampagne mod leverbetændelse til at indsamle informationer om al-Qaeda lederen Osama bin Laden, som blev likvideret i Pakistan i maj 2011.

Reuters skriver, at nedskydningerne startede i Karachi og Peshawar mandag og fortsatte tirsdag, hvor i alt seks kvindelige sundhedsarbejdere blev dræbt. Den yngste var blot 17 år.

Fire af kvinderne blev tirsdag skudt i Karachi, hvilket fik de pakistanske myndigheder til at aflyse vaccinationsprogrammet.

Onsdag fortsatte angrebene. I mindst tre forskellige tilfælde skød mænd på motorcykler mod sundhedsarbejdere og dræbte en kvindelig ansat samt hendes chauffør i det nordvestlige Pakistan i Charsadda-distriktet, mens en mandlig medarbejder blev skudt ned i Peshawar og svæver mellem liv og død på et lokalt hospital.

Den pakistanske premierminister Raja Pervez Ashraf bad ifølge BBC tirsdag de lokale myndigheder om at garantere sundhedsarbejdernes sikkerheds, så de kunne bevæge sig rundt som led i den landsdækkende vaccinationskampagne. Ifølge planen skulle de sidste af de 5,2 millioner vaccinationer være givet onsdag.

Reuters oplyser med FN-talsmanden Michael Coleman som kilde, at FN i Pakistan har trukket al personale, som er involveret i vaccinationerne, væk fra gaderne af hensyn til deres sikkerhed. Samtidig siger Pakistans premierminister, Raja Pervez Ashraf, at vaccinationskampagnen er nødt til at fortsætte:

- Vi kan ikke og vil ikke tillade polio at true vores børns liv og helbred, understreger premierministeren.

Polio kendes også under navnet børnelammelse og er en stærkt smitsom virus-sygdom, der angriber rygmarven og de motoriske nerveceller, og som kan føre til lammelser eller dødsfald. Sygdommen er stort set udryddet på globalt plan, men er stadig udbredt i Pakistan, Afghanistan og Nigeria.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.