Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Islamist vil ødelægge pyramiderne og sfinksen

En af Egyptens fremtrædende yderligtgående islamister opfordrer til ødelæggelse af sfinksen og pyramiderne, præcis som Taleban ødelagde Buddha-statuerne i Afghanistan.

ARKIVFOTO. En kendt egyptisk jihadist opfordrer nu sine trosfæller til at ødelægge den verdensberømte sfinks og pyramiderne i Giza.
ARKIVFOTO. En kendt egyptisk jihadist opfordrer nu sine trosfæller til at ødelægge den verdensberømte sfinks og pyramiderne i Giza.

En kendt egyptisk jihadist opfordrer nu sine trosfæller til at ødelægge den verdensberømte sfinks og pyramiderne i Giza.

Murgan Salem al-Gohary er kendt som yderligtgående islamist, der opfordrer til brug af vold i religionens tjeneste. I et interview på en privat egyptisk TV-kanal sagde al-Gohary, at islams lære påbyder muslimer at fjerne afgudsbilleder.

- Ligesom vi gjorde i Afghanistan, da vi ødelagde Buddha-statuerne, sagde han ifølge al-Jazeera med henvisning til Talebans sprængning af de ældgamle statuer i 2001.

- Gud beordrede profeten Muhammed at ødelægge idoler, fastslog han under interviewet.

Fik livsvarigt fængsel

Murgan Salem al-Gohary blev idømt livsvarigt fængsel under tidligere præsident Hosni Mubaraks styre, men flygtede til Afghanistan, hvor han blev alvorligt såret under den amerikanske invasion i 2001. Han påstår, at han stadig har forbindelser til Taleban

I Egypten sidder islamister fra Det Islamiske Broderskab sammen med ultrakonservative salafister på magten i parlamentet, og kort før udsendelsen med al-Gohary demonstrerede tusinder af islamister i Kairo for indførelse af den strengeste version af Sharia-loven.

Samtidig frygtes det i liberale kredse, at islamisterne snart vil kræve en debat om de egyptiske kulturskattes fremtid. Udstilling af mumier på blandt andet Nationalmuseet i Kairo har også under Mubarak været et så kontroversielt spørgsmål, at de fleste mumier i en periode blev gemt af vejen, så besøgende måtte bestikke sig til at se dem.

Hvis de mest konservative islamister får vind i sejlede, kan det måske blive resultatet igen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.