Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Islamisk Stat dræber mindst 50 i landsbyer i Syrien

Mindst 15 civile er blandt de dræbte, da Islamisk Stat angreb to regeringskontrollerede landsbyer i Syrien.

Arkivfoto. Mindst 15 civile er blandt de dræbte, da Islamisk Stat angreb to regeringskontrollerede landsbyer i Syrien.
Arkivfoto. Mindst 15 civile er blandt de dræbte, da Islamisk Stat angreb to regeringskontrollerede landsbyer i Syrien.

Islamisk Stat har dræbt over 50 mennesker i et angreb mod to landsbyer i det centrale Syrien torsdag.

Blandt de dræbte er mindst 15 civile og 27 soldater, der støtter regeringen. Yderligere ti dræbte er endnu ikke identificeret.

Islamisk Stat mistede omkring 15 krigere i angrebet, der fandt sted ved daggry.

Det oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der via et netværk af kilder og aktivister overvåger situationen i Syrien.

De to landsbyer, der blev angrebet, er under regeringsstyrkernes kontrol.

Det statslige syriske nyhedsbureau Sana bekræfter, at angrebet har fundet sted. Ifølge nyhedsbureauet er 20 civile dræbt i den ene af de to landsbyer, Aqareb. Den anden landsby, al-Mabujeh, bliver ikke nævnt.

Ifølge Sana er de fleste af de civile blevet halshugget og skamferet, men denne oplysning kan ikke umiddelbart bekræftes fra anden side.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder meddeler, at mindst tre af de civile ofre - en mand og hans to børn - døde ved henrettelse.

Det var ikke umiddelbart klart, om andre også var blevet henrettet.

Islamisk Stat har nu taget kontrol med Aqareb og al-Mabujeh, meddeler Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

Regeringsstyrkerne har endnu ikke formået at slå angrebet tilbage, selv om der er sendt forstærkninger til de to landsbyer, siger observatoriets leder, Rami Abdel Rahman.

Islamisk Stat har tidligere angrebet al-Mabujeh. Det skete i marts 2015, hvor den islamistiske gruppe dræbte mindst 37 civile og bortførte et halvt hundrede andre. Halvdelen af dem var kvinder.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.