Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Islamisk Stat berøver 600.000 børn skolegang

Krigen i Syrien hindrer et sted mellem 1,3 og 1,6 millioner børn i at komme i skole. Islamisk Stat har lukket skolerne i erobrede områder.

Børnene i de områder, som terrorbevægelsen Islamisk Stat kontrollerer i Syrien, vokser ikke blot op i et ekstremt voldeligt miljø. De forhindres også i at tilegne sig de mest basale kundskaber.

Terrorbevægelsen har beordret alle skoler lukket, og når de genåbner, vil børnenes pensum helt og aldeles være præget af den fortolkning af islam, som Islamisk Stat presser ned over indbyggerne i de erobrede områder.

Reuters citerer tirsdag FNs børnefond UNICEF for, at 670.000 børn i disse områder ikke har siddet i et klasselokale, siden skolerne blev lukket i november.

En talsmand for FN-organisationen, Christophe Boulierac, oplyser på et pressemøde i Genève, at Islamisk Stat har erklæret, at elevernes pensum skal revurderes og at lærerne behøver »efteruddannelse«.

Tragedien i de erobrede områder skal dog ses i sammenhæng med, at borgerkrigen i landet betyder, at et sted mellem 1,3 og 1,6 millioner børn ikke modtager undervisning, og at de skoler, der holdes åbne, udsættes for angreb.

Det kostede sidste år 160 børn livet og sårede 343 oplyser UNICEF.

»Angreb på skoler og lærere og elever er yderligere en påmindelse om den frygtelige pris, som børnene i Syrien på femte år betaler,« lyder det fra Hanaa Singer, der er UNICEFs repræsentant i Syrien.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.