Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Islam-kritikere lokket i fælde: Demonstrerede mod sig selv

Uopmærksomme demonstranter i den islam-kritiske bevægelse Pegida har gået med bannere, der reklamerede for mere tolerance over for flygtninge.

Indvandrekritiske demonstranter i Nordtyskland blev mandag lokket i en fælde, der betød, at de demonstrerede mod sig selv.

Da omkring 500 Pegida-sympatisører samlede sig i den nordtyske by Schwerin for at demonstrere mod »islamisering af Vesten«, tog de gladeligt imod gratis bannere og flyers, hvor der stod mvgida.de, skriver The Washington Post.

Mvgida er navnet på en ny islam-kritisk organisation i byen, der støtter op om den større Pegida-bevægelse i Tyskland, som kæmper mod islamisering af Vesten. Men i stedet for at lede internetbrugere hen til en islam-kritisk hjemmeside, ledte mvgida.de hen til en hjemmesiden mod den indvandrerfjendske bevægelse.

Efter nogle timer gik det op for demonstranterne, hvoraf nogle er erklærede nynazister, at de i virkeligheden havde promoveret immigranternes sag.

På hjemmesiden mvgida.de kunne man læse: »Afskyelige Pegida-tilhængere. Informér jer selv i stedet for bare at efterabe slogans«.

I en mail til The Washington Post har de anonyme aktivister bag de falske bannere skrevet, at de ønskede at gøre nynazisterne forlegne.

»Men vi ønskede også at nå dem, der slutter sig til protesterne, fordi de har bekymringer, som delvist er berettiget. Dog mener vi ikke, at disse mennesker bør give udtryk for deres bekymringer sammen med anti-islamiske og anti-demokratiske ekstremister,« skrev gruppen til avisen.

Hjemmesiden mvgida.de foreslog alternative metoder til, hvordan demonstranterne kunne vise deres bekymringer omkring flygtningestrømme og muslimske indvandrere.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.