Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

IS udsender video med påstået halshugning af russer

Hverken det russiske forsvarsministerium eller efterretningstjenesten FSB har kommenteret rapporten.

Arkivfoto: Russiske styrker støtter Syriens præsident, Bashar al-Assad, i hans krig mod oprørsgrupper og militante islamister.
Arkivfoto: Russiske styrker støtter Syriens præsident, Bashar al-Assad, i hans krig mod oprørsgrupper og militante islamister.

Den militante islamistiske gruppe Islamisk Stat (IS) har udsendt en video, som angiveligt viser en halshugning af en person. Der skal være tale om en russisk efterretningsofficer i Syrien.

Det rapporterer overvågningshjemmesiden Site tirsdag ifølge Reuters.

Hverken det russiske forsvarsministerium eller den russiske efterretningstjeneste FSB har kommenteret rapporterne.

En 12 minutter lang videooptagelse, hvor der tales russisk, blev lagt ud på internettet, samme dag som Rusland markerer årsdagen for sejren over det nazistiske Tyskland i 1945 med store militærparader.

Optagelserne viser en mand i en sort dragt knæle i ørkenagtige omgivelser, mens han indtrængende opfordrer andre russiske agenter til at overgive sig.

»Denne idiot troede på sit lands løfter om ikke at svigte ham, hvis han blev taget til fange,« siger han.

Bagefter bliver han halshugget med en kniv af en skægget mand.

Videooptagelsernes autenticitet og den halshuggedes identitet er ikke blevet verificeret.

Russiske styrker støtter Syriens præsident, Bashar al-Assad, i hans krig mod oprørsgrupper og militante islamister.

Det russiske forsvarsministerium siger, at omkring 30 russiske soldater er blevet dræbt, siden Ruslands indledte operationer i Syrien i september 2015.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.