Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

IS har frigivet video med henrettelse af japansk gidsel

Forhandlinger mellem Japan, Jordan og Islamisk Stat om udveksling af fanger gik efter alt at dømme i vasken. Lørdag har Islamisk Stat offentliggjort en video, der angiveligt viser henrettelse af japansk gidsel.

Japanere demonstrerede fredag for at få regeringen til at gøre noget for at redde Kenji Goto, som har været taget som gidsel af Islamisk Stat. Nu siger IS, at japaneren er blevet henrettet.
Japanere demonstrerede fredag for at få regeringen til at gøre noget for at redde Kenji Goto, som har været taget som gidsel af Islamisk Stat. Nu siger IS, at japaneren er blevet henrettet.

Islamisk Stat har angiveligt henrettet den 47-årige japanske journalist Kenji Goto, der har været i islamisternes varetægt siden oktober sidste år.

Ifølge flere nyhedsbureauer har terrororganisationen lørdag offentliggjort en video, der viser halshugningen af det japanske gidsel.

Videoens autencitet er endnu ikke bekræftet af den japanske regering. I videoen optræder en bøddel med engelsk accent, der har medvirket i andre lignende henrettelses-videoer fra Islamisk Stat.

Videoen bærer titlen »En besked til Japans regering«, og en stemme siger ifølge AP, at »denne kniv vil ikke alene slagte Kenji, den vil også skabe blodbad, hvor end jeres folk bliver fundet. Lad mareridtet for Japan begynde«.

Islamisk Stat holder også en jordansk pilot som gidsel, men videoen nævner intet om dette gidsel. De militante islamister har tidligere krævet 1,3 milliarder kroner for frigivelse af Kenji Goto. Senere har gidseltagerne i stedet krævet løsladelse af en irakisk selvmordsbomber, der er fængslet i Jordan, som modydelse for Gotos frigivelse.

Myndighederne i Jordan var angiveligt klar til at løslade den terrordømte irakiske fange som led i frigivelse af det japanske og det jordanske gidsel. Den udveksling er angiveligt gået i vasken.

Det Hvide Hus udtrykker i en erklæring fordømmelse af den militante gruppes handlinger og kræver øjeblikkelig løsladelse af alle gidsler, der befinder sig i islamisternes varetægt.

Kenji Goto drog til Syrien for at forsøge at redde en 42-årig landsmand, Haruna Yukawa, der var blevet bortført af Islamisk Stat. Det lykkedes ikke, og Yukawa blev henrettet tidligere på måneden.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.