Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

IS fortsætter angreb i Irak

Weekenden over har Islamisk Stat angrebet et olieraffinaderi i Irak og offentliggjort en video, der angiveligt viser ødelæggelsen af en irakisk oldtidsby.

IRAK: Den militante gruppe Islamisk Stat (IS) fortsætter med at sprede skræk og rædsel i Irak, hvor islamisterne fortsat har kontrol over store områder.

Lørdag forsøgte IS at genvinde kontrollen over Iraks største olieraffinaderi, Baiji, som gruppen mistede i november sidste år, da regeringsstyrker slog hårdt tilbage mod gruppen i det nordlige Irak.

Flere internationale medier skriver, at angrebet mod olieraffinaderiet blev sat ind fra tre sider - mod en landsby syd for olie-anlægget, et boligområde tilegnet raffinaderiets ansatte i vest og mindre fabrikker øst for raffinaderiet.

Det lykkedes dog det irakiske militær at slå angrebet tilbage.

Søndag har IS også været aktive på de sociale medier, hvor terrororganisationen har offentliggjort en video, der angiveligt viser IS-medlemmer, som er i færd med at destruere oldtidsbyen Nimrud, skriver BBC.

Billederne viser, at IS sprænger bygninger i luften og bulldozer flere uvurderlige kulturskatte.

Allerede i marts var der forlydender om, at jihadisterne havde vandaliseret Nimrud, som er en af Iraks største arkæologiske skatte, men det er ikke blevet endeligt dokumenteret. FN kaldte ved den lejlighed det påståede angreb på Nimrud for en krigsforbrydelse.

Militante fra Islamisk Stat har tidligere ødelagt flere kulturskatte i den 2000 år gamle by Hetra.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.