Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Iranske styrker går om bord på Mærsk-skib

Iran tilbageholder et fragtskib, der skulle være trængt ulovligt ind i iransk farvand. Skibet er lejet ud til danske Mærsk, men ingen af besætningsmedlemmerne er danskere.

IRAN: Et iransk skib har beslaglagt et fragtskib i Golfen, der er lejet af Mærsk. Ifølge flere medier har iranske styrker åbnet ild mod fragtskibet, og der er angiveligt tale om varselsskud.

Der er forskellige meldinger om antallet af besætningsmedlemmer - nogle medier skriver 24, andre skriver 34. Iranske styrker skulle angiveligt være gået om bord på skibet.

Mærsk oplyser til Berlingske Nyhedsbureau, at skibet, der hedder MV Maersk Tigris, er lejet ud til det danske selskab. Der er dog ingen danskere om bord.

Skibet sejler under Marshalløernes flag, skriver Reuters.

Skibets position kan følges her via sitet Marinetraffic.com.

Det iranske nyhedsbureau Fars skriver, at skibet er blevet tilbageholdt for »ulovlig indtrængen på Irans territorialfarvand«. Ifølge en talsmand for det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, affyrede iranske patruljebåde advarselsskud ved fragtskibet for at beordre det dybere ind i de iranske farvande. I første omgang ignorerede fragtskibet advarslen, men efterfølgende måtte det makke ret, skriver Reuters.

Amerikanske styrker i regionen reagerede på nødopkaldet fra Maersk Tigris og sender ifølge Reuters destroyeren USS Farragut til området for at overvåge situationen sammen med et rekognosceringsfly. Der er ingen amerikanere om bord.

Talsmanden oplyser til nyhedsbureauet, at Mærsk-fragtskibet sejlede gennem Hormuz-strædet, da det blev standset. Iran har tidligere truet med at blokere strædet i forbindelse med de sanktioner, landet er pålagt for sit atomprogram.

USA forsøger sammen med resten af Vesten at forhandle en neddrosling af Irans atomprogram på plads inden 30. juni.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.