Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Iransk minister: Golfen er vores livline

Iran respekterer den internationale skibsfart, understreger udenrigsminister Javad Zarif, efter beslaglæggelsen af et Mærsk-skib.

IRAN: Det er en helt særlig situation, der førte til beslaglæggelsen af fragtskibet Mærsk Tigris i Iran.

Det understreger den iranske udenrigsminister, Javad Zaif, ifølge Reuters. Ministeren talte onsdag for ved et debatmøde i New York, hvor han slog fast, at udenlandske skibe og rederier ikke har noget at frygte fra iranernes side.

»Den Persiske Golf er vores livline. Vi respekterer international skibsfart,« sagde Zaif under debatmødet.

Udenrigsministeren forklarede - præcis som den iranske ambassade i København onsdag - at Mærsk Tigris blev beslaglagt, fordi Maersk Line skylder penge til et iransk firma. Gælden har været udestående i 14 år, og det fik forleden en iransk domstol til at udstede et krav om beslaglæggelse af værdier tilhørende rederiet.

Tirsdag affyrede den iranske flåde varselsskud for at få Mærsk Tigris til at standse, hvorefter iranske soldater bordede skibet.

»Vores flådestyrker har ganske enkelt iværksat rettens beslutning,« forklarede udenrigsminister Javad Zaif, der ifølge Reuters betegner Mærsks handlinger som »besynderlige«.

Pressemedarbejder hos Marsk Line Michael Christian Storgaard oplyste onsdag til Berlingske Nyhedsbureau, at Mærsk endnu ikke klar over, hvad kravet består af, og hvorfor skibet tilbageholdes, men at kravet kunne handle om, at selskabet havde uafklaret gæld.

Mærsk Tigris har 24 besætningsmedlemmer, der kommer fra Østeuropa og Asien. Medlemmerne af besætningen har det under omstændighederne godt oplyste Cor Radings, talsmand i Rickmers Group, som ejer Mærsk-skibet, onsdag formiddag.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.