Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Irans øverste leder kalder angreb for ubetydeligt fyrværkeri

Ayatollah Khamenei: Angrebene i Teheran var som et fyrværkeri, som ikke vil have nogen virkning på Iran.

Ayatollah Ali Khamenei holdt onsdag en tale til studerende i Teheran efter et blodigt angreb, som kostede mindst 12 mennesker livet, og hvor 43 blev såret. Disse fyrværkeriraketter vil ikke have den ringeste virkning på befolkningens vilje, hed det i talen fra Khamenei. Scanpix/Str
Ayatollah Ali Khamenei holdt onsdag en tale til studerende i Teheran efter et blodigt angreb, som kostede mindst 12 mennesker livet, og hvor 43 blev såret. Disse fyrværkeriraketter vil ikke have den ringeste virkning på befolkningens vilje, hed det i talen fra Khamenei. Scanpix/Str

København. Irans øverste leder, ayatollah Ali Khamenei, siger, at den iranske nation bevæger sig fremad, og han bagatelliserer et angreb i Teheran onsdag.

- Disse fyrværkeriraketter vil ikke have den ringeste virkning på befolkningens vilje, siger Khamenei i en tale, som han holdt for studerende i Teheran efter et blodigt angreb, som Islamisk Stat har taget skylden for.

Den iranske præsident, Hassan Rouhani, opfordrer efter angrebet til "regionalt og internationalt samarbejde og enhed efter angrebene, hvor i alt 12 blev dræbt og 43 blev såret".

- Irans budskab er altid, at terrorisme er et globalt problem. Enhed er det vigtigste, når man skal bekæmpe ekstremisme, vold og terrorisme med regionalt og internationalt samarbejde, siger Rouhani i en erklæring.

Han tilføjer, at onsdagens angreb utvivlsomt vil styrke det islamiske Irans vilje til at nedkæmpe terrorisme, ekstremisme og vold.

Ved angrebet stormede bevæbnede mænd onsdag det iranske parlament i Teheran og den krypt, der huser afdøde ayatollah Ruhollah Khomeinis grav.

Den næstkommanderende for Revolutionsgarden, general Hossein Salami, siger, at Iran vil søge hævn for det blodige angreb.

- Vi vil tage hævn på terrorister og deres støtter, siger han

Det tog omkring fem timer for iranske sikkerhedsstyrker at nedkæmpe angriberne, som alle meldes dræbt, efter at de havde forskanset sig i et parlamentskontor.

Politiet i den iranske hovedstad siger, at fem personer er anholdt efter angrebet, som blev meldt nedkæmpet onsdag eftermiddag.

Jihadister fra det sunnimuslimske Islamisk Stat anser de shiamuslimske iranere for at være frafaldne, og de fordømmer, at Iran er involveret i krigen mod Islamisk Stat i både Syrien og Irak.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.