Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Iran viser muskler i strategisk vigtigt stræde

Den iranske flåde har indledt en længere øvelse i Hormuzstrædet, indsejlingen til Den Persiske Bugt. Flådechef Habibollah Sayyari vil vise udlandet, hvad militæret er i stand til.

IRAN: En af verdens vigtigste ruter for olie- og gastransport, Homuzstrædet mellem Iran og Den Arabiske Halvø, vil de kommende seks dage danne rammen for en omfattende iransk flådeøvelse.

Ifølge Reuters meddeler Irans statslige nyhedsbureau, IRNA, at øvelsen skal demonstrere landets militære evner i det strategisk vigtige stræde, hvor 40 procent af al skibstransporteret olie passerer igennem.

Til IRNA siger den iranske flådechef, Habibollah Sayyari, at øvelsen »Velayat 91« dels skal vise de væbnede styrkers evne til at forsvare landets grænser, ligesom den skal sende et budskab om fred og venskab til Irans nabolande.

Iran har tidligere truet med at blokere Homuzstrædet, hvis landet skulle komme under angreb på grund af dets omstridte atomprogram. En lignende øvelse blev afholdt for et år siden, ligesom vestlige flådestyrker jævnligt øver sig i at holde strædet åbent under en eventuel konflikt.

Ifølge flådechef Sayyari skal de kommende dages øvelse afprøve flådens missilsystemer, krigsskibe, u-både og patruljemetoder.

Reuters/BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.