Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Iraks militær kontrollerer 70 procent af Tal Afar

Sikkerhedsstyrker har på kort tid vundet kontrol over stor del af IS-ekstremisters sidste bastion i Irak

Et pansret køretøj fra den irakiske hær inde i Tal Afar. Iraks udenrigsminister siger til journalister i Bagdad, at sikkerhedsstyrker under en uge lang offensiv har vundet kontrol over 70 procent af byen Tal Afar, som længe har været under Islamisk Stats kontrol. Scanpix/Ahmad Al-rubaye
Et pansret køretøj fra den irakiske hær inde i Tal Afar. Iraks udenrigsminister siger til journalister i Bagdad, at sikkerhedsstyrker under en uge lang offensiv har vundet kontrol over 70 procent af byen Tal Afar, som længe har været under Islamisk Stats kontrol. Scanpix/Ahmad Al-rubaye

Iraks udenrigsminister siger til journalister i Bagdad, at sikkerhedsstyrker under en offensiv har vundet kontrol over 70 procent af byen Tal Afar, som længe har været under Islamisk Stats kontrol.

De amerikanskstøttede irakiske sikkerhedsstyrker indledte en omfattende offensiv mod Islamisk Stat ved byen Tal Afar 80 kilometer vest for Mosul i sidste weekend.

Byen er den ekstremistiske gruppes sidste bastion i landet.

»Med Guds vilje så vil de tilbageværende dele af Tal Afar blive befriet snart,« siger udenrigsminister Ibrahim al-Jaafari, som lørdag førte drøftelser i Bagdad med den besøgende franske udenrigsminister, Jean-Yves Le Drian og den franske forsvarsminister, Florence Parly.

Tal Afar ligger på forsyningsruten mellem Syrien og den irakiske storby Mosul, som Islamisk stat for nylig blev fordrevet fra.

»Jihadisterne må enten overgive sig eller dø,« sagde den irakiske premierminister, Haider al-Abadi, da han fortalte om offensiven mod Tal Afar.

Byen blev i juni afskåret fra resten af det område, som IS fortsat kontrollerer i Irak.

IS erobrede store landområder i både Irak og Syrien under en lynoffensiv i 2014. Men det selverklærede kalifat blev alvorligt ramt, da irakiske styrker støttet af USA og allierede i sommer trængte ind i Mosul og erobrede kontrol over byen, som er den næststørste i Irak efter Bagdad.

»Tal Afar vil blive befriet. Den vil blive slået sammen med alle de andre befriede byer,« sagde Haider al-Abadi, som selv var iført en sort uniform fra de irakiske specialstyrker, da han gav meddelelse om den militære operation ved byen.

Militære ledere fra Irak og USA anslog for en uge siden, at omkring 2000 »kamphærdede« militante er tilbage i Tal Afar.

Koalitionen anslår, at der findes mellem 10.000 og 50.000 civile i og omkring Tal Afar.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.