Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Irak hejser flaget over erobret grænseovergang

Islamisk Stat brugte længe grænseovergangen mellem Irak og Syrien ved Qaim til forsyninger. Det er slut nu.

Iraks premierminister, Haider al-Abadi, hejser det irakiske flag ved grænseovergangen til Syrien nær byen Qaim. Scanpix/Moadh Al-dulaimi
Iraks premierminister, Haider al-Abadi, hejser det irakiske flag ved grænseovergangen til Syrien nær byen Qaim. Scanpix/Moadh Al-dulaimi

Iraks premierminister, Haider al-Abadi, har under et besøg i byen Qaim i det vestlige Irak hejst det irakiske flag ved den nærliggende grænseovergang til Syrien.

Dermed viser den irakiske ledelse, at de tider, hvor den militante bevægelse Islamisk Stat kunne bruge grænseovergangen som en af sine vigtigste forsyningsruter mellem Irak og Syrien, er slut.

Den irakiske tv-station al-Iraqiya viste billeder af premierministeren i Qaim og grænseovergangen Husaybah.

For få dage siden nedkæmpede Iraks hær den sidste rest af Islamisk Stat-militsfolk i Qaim og kunne indtage byen.

Repræsentanter for den internationale koalition, der bekæmper Islamisk Stat i Irak og Syrien, sagde efter erobringen af Qaim, at den mere konventionelle krig mod Islamisk Stat dermed er slut i Irak.

Nu er der kun modstandslommer rundt omkring, og de militante ventes at begynde at bruge mere oprørslignende angreb, da de ikke længere kontrollerer større landområder.

Det ser ud til, at det begynder at gå samme vej i nabolandet Syrien.

Fredag sagde den syriske hær, at den havde erobret byen Deir Ezzor i provinsen af samme navn, og det var ifølge det syriske militær den sidste større by, som Islamisk Stat kontrollerede i Syrien.

Men det betyder heller ikke, at den militante gruppe er nedkæmpet.

For lørdag aften eksploderede en kæmpe bilbombe i en lastbil i området, og det skete blandt civile, der er flygtet fra krigen.

Der er meldinger om 75 dræbte eller flere.

 

/ritzau/AP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.