Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Intet tyder på danske ofre efter terrorangreb i Istanbul

Efter en grundig kontrol af hospitalerne i Istanbul siger Udenrigsministeriet, at ingen danske ofre er fundet.

Der er ingen meldinger om danske ofre efter eksplosionen, der dræbte mindst 10.
Der er ingen meldinger om danske ofre efter eksplosionen, der dræbte mindst 10.

Der er med høj sandsynlighed ingen danskere blandt ofrene for tirsdagens bombeangreb i Tyrkiets hovedstad, Istanbul. Det fortæller Udenrigsministeriet til Ritzau.

Dagen igennem har den danske repræsentation i Tyrkiet undersøgt hospitaler og andre relevante steder for at afdække, om nogen danskere er ramt. Det er der ikke.

- Vi har nu afsluttet arbejdet i Istanbul og er ikke stødt på nogen oplysninger, der indikerer, at der skulle være danske ofre, siger chefen for Udenrigsministeriets borgerservice, Ole Egberg til Ritzau.

Han fortæller, at den danske repræsentation og Udenrigsministeriet har kontaktet de tyrkiske sundhedsmyndigheder, politi og andre myndigheder.

- Det er en stor by, hvor der er fem hospitaler. Dem har vi nu haft kontakt til via telefon, og efterfølgende har vi været fysisk rundt, siger Ole Egberg.

Udenrigsministeriet kan fortsat ikke 100 procent afvise, at der kan være danske ofre.

- Det kan vi først sige, når de tyrkiske myndigheder melder endeligt ud. Det er jo de lokale myndigheder, der har de bedste informationer. Men intet tyder altså på, at der skulle være danskere, der er ramt, siger Ole Egberg.

Istanbul blev tirsdag formiddag ramt af en bombeeksplosion på den centrale Sultanahmet-plads. Pladsen er beliggende i et populært turistområde med flere seværdigheder, herunder Den Blå Moské.

Bomben har krævet mindst 10 dræbte, og ifølge regeringskilder var der tale om en syrisk selvmordsbomber.

Ni af de dræbte er ifølge en tyrkisk regeringskilde tyske turister. En peruaner er død ved bombeanslaget, oplyser Perus udenrigsministerium.

Tidligere tirsdag fortalte Udenrigsministeriet, at danskere i Istanbul bør holde sig fra offentlige pladser og andre steder, hvor mange mennesker er samlet.

Ifølge Udenrigsministeriet er det overordnede sikkerhedsniveau for Tyrkiet dog ikke ændret. Dermed er der fortsat "en betydelig risiko for terrorangreb" i landet.

- Terrorangreb er som udgangspunkt rettet mod tyrkisk militær og politi eller politiske forsamlinger og demonstrationer, skriver ministeriet på sin hjemmeside.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.