Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Intern manual afslører hvad der slettes fra Facebook

Kommentarer om at skyde Trump skal slettes, mens kommentarer om at slå rødhårede må blive, viser instruks.

ARKIVFOTO. I Facebooks interne manualer fremgår det, at en kommentar, hvor nogle skriver »Someone shoot Trump« skal slettes. Omvendt er det i orden at skrive »kick a person with red hair« - altså spark en rødhåret.
ARKIVFOTO. I Facebooks interne manualer fremgår det, at en kommentar, hvor nogle skriver »Someone shoot Trump« skal slettes. Omvendt er det i orden at skrive »kick a person with red hair« - altså spark en rødhåret.

Avisen The Guardian er kommet i besiddelse af intern instruks fra Facebook med regler og guidelines for, hvad brugere må poste Facebook. Det skriver avisen.

The Guardian har set mere end 100 interne manualer, som giver indsigt i, hvordan Facebook modererer debatter om emner som vold, hadtaler, terrorisme og porno.

I manualerne fremgår det eksempelvis, at en kommentar, hvor nogle skriver »Someone shoot Trump« om at skyde USA's præsident skal slettes. Omvendt er det i orden at skrive »kick a person with red hair« - altså spark en rødhåret.

Instrukserne viser også, at al håndlavet kunst, der viser nøgenhed og seksuel aktivitet er okay. Men digital kunst, der viser seksuel aktivitet ikke er.

Det var svært at opnå enighed om, hvad der skulle tillades på det sociale medie, der har næsten to milliarder brugere. Det fortæller Monika Bickert, der er chef for varetagelsen af Facebooks politik.

»Vi har et virkelig mangfoldigt globalt samfund, og folk har meget forskellige opfattelser af, hvad der er i orden at dele. Lige meget hvor du trækker stregen, vil der være nogle gråzoner.«

»For eksempel er grænsen mellem satire, humor og upassende indhold nogle gange meget grå. Det er meget svært at afgøre om noget hører til på siden eller ej,« siger Monika Bickert til The Guardian.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.