Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ingen terror bag AirAsia-flystyrt

Båndoptagelser fra cockpittet i det AirAsia-fly, der styrtede 28. december sidste år, viser, at en terrorhandling ikke var årsag til styrtet. Optagelserne tyder i stedet på, at piloten havde for travlt til at udsende nødsignaler.

INDONESIEN: De indonesiske myndigheder er ved at lytte til optagelserne fra den sorte boks i det AirAsia-fly, der styrtede ned i Javahavet 28. december sidste år med 162 personer om bord.

Og den første gennemlytning af samtalerne mellem piloterne i flyets cockpit har ikke afsløret nogle tegn på, at der lå en terrorhandling bag flyets styrt.

Ifølge BBC oplyser et medlem af den komité, der efterforsker flystyrtet, Andreas Hananto, at der ikke på noget tidspunkt høres truende stemmer om bord.

Det virker derimod som om, piloten bag flyets rat i de sidste minutter inden styrtet havde så travlt med at genvinde kontrollen over flyet, at han simpelthen ikke nåede at sende et nødsignal. Det indikerer ifølge Andreas Hananto, at flyet ramte et uvejr. En teori, som flere eksperter også har peget på.

Ifølge Andreas Hananto er optagelserne fra cockpittet langt fra analyseret færdige, men grundlæggende tyder intet på, at terror var årsagen.

Piloten havde - kort før kontroltårnet mistede forbindelsen med flyet - bedt om tilladelse til at stige adskillige meter for at undgå dårligt vejr. Anmodningen blev i første omgang afslået, og da anmodningen efter nogle minutter blev imødekommet, var forbindelsen død.

Der er endnu ikke kommet nogen oplysninger om, hvad flyets anden sorte boks viser. Det er den boks, der rummer elektroniske data om flyets bevægelser.

Dermed er årsagen til flystyrtet endnu ukendt, men teorierne går på, at piloten enten mistede kontrollen som følge af uvejr, at flyet tabte opdriften på grund af en for brat stigning, eller at isklumper slog motorerne i stykker.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.