Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ingen danske sårede efter bombe på feriedestination

Vi venter ikke danske ofre i angreb i Izmir, siger Rene Dinesen, chef for Udenrigsministeriets Borgerservice.

Tyrkiske betjente bevogter gerningsstedet ved retsbygningen i Izmir, hvor en bilbombe torsdag dræbte to personer og sårede en snes. Ingen danskere menes at være blandt ofrene, oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice. Scanpix/Emre Tazegul
Tyrkiske betjente bevogter gerningsstedet ved retsbygningen i Izmir, hvor en bilbombe torsdag dræbte to personer og sårede en snes. Ingen danskere menes at være blandt ofrene, oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice. Scanpix/Emre Tazegul

København. Udenrigsministeriet venter ikke, at der er danske ofre efter torsdagens bombeangreb i den tyrkiske storby Izmir. Mindst to personer er dræbt og en halv snes andre blev såret, da en bilbombe eksploderede foran et domhus i Izmir.

Det siger Rene Dinesen, som er chef for Udenrigsministeriets Borgerservice.

- Der er ikke oplysninger om, at der skulle være danskere blandt de sårede eller dræbte. Det formoder vi heller ikke, at der er. Ifølge vore oplysninger er to terrorister og en tyrkisk politimand dræbt, siger Rene Dinesen.

- Derudover skulle der være godt en snes sårede. Der er ikke klarhed over deres identitet endnu, men det er de tyrkiske myndigheder ved at undersøge.

Den danske ambassade i Ankara og konsulen i Izmir er i kontakt med de tyrkiske myndigheder for at høre, om der skulle være danskere blandt ofrene.

Det tyrkiske politi har dræbt to mænd, som deltog i angrebet. En tredje gerningsmand eftersøges.

Foreløbige undersøgelser tyder ifølge guvernørens kontor i Izmir på, at den kurdiske separatistbevægelse PKK står bag angrebet.

Angriberne var bevæbnet med kalasjnikovgeværer og granater. Bomben eksploderede uden for den indgang af bygningen, som bruges af statsanklagere og dommere.

Færre danskere rejser til Tyrkiet efter de seneste angreb. Flere tager især til Spanien. Borgerservice opfordrer danskere til at være ekstra agtpågivende i Tyrkiet, siger Rene Dinesen.

- Der er områder i Tyrkiet, hvor vi fraråder ikke-nødvendige rejser. Det er især områderne mod den syriske grænse og ude i den kurdiskprægede østligste del af Tyrkiet, siger Rene Dinesen.

Borgerservice fraråder ikke danskere at rejse til Izmir, påpeger han.

- Men der er en forhøjet trussel i Tyrkiet. Som rejsende skal man tage sine forholdsregler, siger Rene Dinesen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.