Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ingen aftale på plads: May fortsætter forhandlinger med ultrakonservative nordirere

Detaljerne mangler stadig at komme på plads i en aftale mellem premierministeren og potentielt støtteparti.

Forhandlingerne mellem den britiske premierminister, Theresa May, og det nordirske parti DUP (Det Demokratiske Unionistparti) fortsætter.

Det oplyser en talskvinde fra Theresa Mays kontor, selv om det tidligere blev meldt ud, at rammerne for en aftale allerede lå klar.

Theresa May og hendes konservative parti mistede ved parlamentsvalget torsdag flertallet i det britiske parlament.

Dermed har premierministeren brug for DUP's ti mandater for at få opbakning til hendes mindretalsregering.

»Premierministeren har talt med DUP i aften (lørdag) om at færdiggøre en aftale om tillid og opbakning, når parlamentet samles næste uge,« siger Theresa Mays talskvinde.

Hun henviser til en aftale, hvor DUP bliver støtteparti for Theresa Mays konservative regering uden at indtræde i en formel koalition.

Det indebærer blandt andet, at DUP forpligter sig til at stemme for De Konservatives finanslov.

»Vi vil byde enhver aftale af den karakter velkommen, da det vil give den stabilitet og sikkerhed, som hele landet har brug for før og efter brexit-forhandlingerne,« tilføjer talskvinden.

Meldingen kommer efter, at Theresa Mays kontor tidligere meldte ud, at DUP allerede havde accepteret en aftale mellem partierne.

Ifølge DUP har »diskussionerne være positive«. Partiet tilføjer, at »forhandlingerne vil fortsætte i næste uge, hvor parterne vil arbejde på detaljerne i en aftale for det nye parlament«.

Foreløbig vides det ikke, hvilke håndsrækninger det ultrakonservative parti kræver for at støtte Mays regering.

DUP er blandt andet modstandere af abort og ægteskab mellem homoseksuelle.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.