Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Influenza-syge svenskere kan blive sendt til Danmark

Intensivafdelinger i Sydsverige er overbelastede, og det kan betyde, at patienterne bliver sendt over sundet.

Skåne: Årets influenzaepidemi har sat det svenske sundhedssystem gevaldigt under pres.

Særligt i Sydsverige er afdelingerne, hvor de syge mennesker behandles, overbelastede, og det kan betyde, at de svenske patienter bliver sendt til Danmark, skriver sydsvenskan.se.

Udfordringerne er så store, at Region Skåne ifølge nyhedsbureauet TT melder sig parat til at fragte svenskere over Øresund, så danske sygehuse kan tage sig af behandlingen.

- Situationen på vores intensivafdelinger er bekymrende. Halland, Kronoberg og Blekinge har haft samme udfordringer, så i tirsdags tog vi kontakt til Danmark, siger Rolf Ohlander, områdechef for ambulance- og kriseberedskabet i Region Skåne.

- Torsdag sikrede vi en plads der, men jeg ved ikke, om det blev udnyttet, siger han videre til sydsvenskan-se.

Selve influenzaepidemien toppede i begyndelsen af februar, men følgesygdomme som lungebetændelse og blodforgiftning viser sig i efterdønningerne.

Januar og februar er altid højsæson for influenza, men epidemien kom tidligere i år. Samtidig er der blevet registreret en stigning i antallet af smittede med H1N1, der også bliver kaldt svineinfluenza, skriver det svenske netmedie.

Mange unge er også blevet alvorligt syge, hvilket har lagt pres på sundhedsvæsnet.

Ifølge avisen Expressen har 187 svenskere modtaget intensiv behandling på grund af influenza. 14 af dem er døde. Størstedelen af dem var ældre mennesker.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.