Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Industristat stikker endnu en kæp i Trumps hjul

Selv om Donald Trump vinder flest stater, skrumper hans muligheder for at vinde nomineringen før partikonvent.

Republikaneren Ted Cruz er af partimedlemmer blevet tildelt alle 14 delegerede i delstaten Wyoming lørdag. Dermed henter han en smule ind på Donald Trump, der fortsat har flest delegerede. Det oplyser Reuters.

Det var ventet, at Ted Cruz ville tage sejren i Wyoming, der trods et indbyggertal på under en million har USA's største kulproduktion.

Cruz var selv til stede i staten, hvor han talte til sine partifæller.

- USA skal udvikle sin kulindustri, sagde Cruz ifølge Reuters. Han skød desuden med skarpt mod Demokraterne, der foretrækker bæredygtige alternativer til kul.

Wyoming er i forbindelse med primærvalget en lille stat med et småt antal delegerede, men nederlaget til Trump understreger, at han har problemer med at finde entydig opbakning bag sit kandidatur.

Selv om Trump har vundet 21 stater mod Cruz' 10 stater, fører byggematadoren kun med 196 delegerede.

Det betyder, at Trump skal vinde op mod 60 procent af de resterende delegerede for at vinde nomineringen inden juli.

Hvis en kandidat ikke har nået de 1237 delegerede inden partikonventet i juli, bliver det op til de fremmødte partimedlemmer at afgøre, hvem de vil have som kandidat.

Her mener amerikanske iagttagere, at Donald Trumps upopularitet kan fælde hans kandidatur.

Trump har efter valget ifølge Fox News 755 delegerede mod Ted Cruz' 559.

Mangemilliardæren fra New York har gentagne gange brokket sig højlydt over, at valgsystemet i primærvalgene er korrupt.

I de seneste to primærrunder i Wyoming og Colorado har repræsentanter fra partiet fordelt de delegerede i stedet for at afholde en afstemning.

Derfor er alle de delegerede gået til Ted Cruz, der er en smule mere populær blandt medlemmer af partiet end Donald Trump.

Trump tordner efter nederlaget endnu engang mod valgsystemet.

- Mine støtter er ved at gå ud af deres gode skind. De er vrede. Cheferne tog deres stemmer fra dem, siger Donald Trump ved et vælgermøde i New York efter nederlaget lørdag ifølge Reuters.

Valgsystemet i Wyoming har dog haft sin nuværende form i 40 år.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.