Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Indisk voldtægtsoffer svært hjerneskadet

Ofret for den massevoldtægt, der har udløst store demonstrationer i Indien, svæver mellem liv og død på et sygehus i Singapore.

Voldtægten har udløst store demonstrationer i Indien. Her protesterer en gruppe i Calcutta - med brug af falsk blod på hænderne - mod de ringe forhold, voldtægtsofre har.
Voldtægten har udløst store demonstrationer i Indien. Her protesterer en gruppe i Calcutta - med brug af falsk blod på hænderne - mod de ringe forhold, voldtægtsofre har.

INDIEN: En 23-årig indisk studerende er fortsat i yderste livsfare, efter hun i forrige uge blev udsat for en brutal massevoldtægt i hovedstaden, New Delhi.

Den unge kvinde blev torsdag overført til et sygehus i Singapore, hvorfra meldingen ifølge Reuters lyder, at hun har fået alvorlige skader på hjernen.

- Patienten kæmper imod alle odds og slås for sit liv, siger den administrerende direktør for Mount Elizabeth Hospital, Kelvin Loh, i en officiel udtalelse.

- Undersøgelser foretaget af vores lægehold ved hendes ankomst til hospitalet i går viser, at hun ud over sit tidligere hjertestop også har betændelse i lunger og mave samt en meget alvorlig hjerneskade, fortæller hospitalsdirektøren.

Inden overførelsen til Singapore havde det 23-årige voldtægtsoffer gennemgået tre maveoperationer på grund af det voldsomme overfald, hvor de seks voldtægtsmænd blandt andet brugte et jernrør til at forulempe kvinden.

Voldtægten fandt sted på en bus, og overgrebet blev afsluttet ved, at kvinden blev kastet ud af bussen, der var i fart. De seks formodede gerningsmænd er efterfølgende blevet anholdt, men massevoldtægten har udløst voldsomme demonstrationer mod myndighederne i Indien, som ifølge demonstranterne ikke gør nok for at beskytte kvinder mod voldtægt.

Ifølge officielle oplysninger fra den indiske regering har New Delhi det højeste antal voldtægter pr. person i det kæmpemæssige land. Således anmeldes der en voldtægt i den indiske hovedstad hver 18. time.

Den grusomme sag har sat fornyet fokus på kvinders retssikkerhed i Indien. Torsdag kom det frem, at et blot 17-årigt massevoldtægtsoffer fra Punjab havde begået selvmord, efter det lokale politi havde forsøgt at presse hende til at opgive anklagen og gifte sig med en af gerningsmændene.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.