Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Indisk voldtægtsoffer begår selvmord

Endnu en voldtægtssag vækker opsigt i Indien, hvor en 17-årig pige har taget sit eget liv. Politiet havde eftersigende foreslået, at hun giftede sig med en af overfaldsmændene.

Demonstranter protesterer over de ringe forhold, voldtægtsofre har i Indien, når de forsøger at gå rettens vej efter et overfald.
Demonstranter protesterer over de ringe forhold, voldtægtsofre har i Indien, når de forsøger at gå rettens vej efter et overfald.

Mens politiet i den indiske hovedstad New Delhi patruljerer gaderne for at forhindre nye demonstrationer mod massevoldtægter, vækker en ny sag fra den nordlige Punjab-provins opsigt.

Onsdag aften begik et blot 17-årigt voldtægtsoffer fra byen Patiala selvmord ved at spise gift, oplyser nyhedsbureauet AFP ifølge Yahoo News.

Pigen blev i sidste måned voldtaget af en gruppe mænd under en religiøs festival, men i stedet for at efterforske sagen forsøgte det lokale politi at presse hende til at opgive anmeldelsen. Det bekræftes af den lokale politigeneralinspektør, Paramjit Singh Gill, der til nyhedsbureauet siger, at pigen forgæves havde forsøgt at melde voldtægten til politiet.

- En af betjentene prøvede at overtale hende til at trække anmeldelsen tilbage, siger han.

Men politiet nøjedes ikke med at afvise sagen. Til TV-stationen NDTV fortæller pigens søster, at de lokale betjente foreslog et bemærkelsesværdigt kompromis.

- Politiet prøvede at presse hende til enten at indgå et økonomisk forlig med overfaldsmændene eller gifte sig med en af dem, siger søsteren.

Ifølge AFP har politiet torsdag, dagen efter selvmordet, anholdt tre personer i forbindelse med sagen - to formodede voldtægtsmænd og en kvindelig medskyldig.

Demonstrationerne i New Delhi blev udløst af en særlig bestialsk voldtægt, hvor en 23-årig kvinde blev overfaldet af seks mænd på en bus. Siden har tusindvis af indere demonstreret mod voldtægt og myndighedernes lemfældige efterforskning af sagerne.

Det 23-årige offer, der blandt andet blev forulempet med en jernstang, er stadig i livsfare. Hun blev 25. december overført til Mount Elizabeth Hospital i Singapore, hvor hendes tilstand ifølge hospitalsdirektør dr. Kelvin Loh er »ekstremt kritisk«.

- Inden sin ankomst har hun allerede gennemgået tre maveoperationer og fået et hjertestop. Et hold af specialister behandler hende og gør, hvad de kan for at stabilisere hendes tilstand, siger han til Reuters.

Seks formodede gerningsmænd er anholdt i sagen fra Delhi.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.