Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Indisk politi forsvarer sig i voldtægtssag

Politiet har indledt en sag mod den TV-station, som lod kæresten til et dræbt voldtægtsoffer kritisere politiets indsats. Retssagen mod fem formodede voldtægtsmænd starter mandag.

INDIEN: Politiet gjorde ikke sit arbejde godt nok, da en 23-årig indisk kvinde og hendes kæreste 16. december blev overfaldet i en bus, og seks mænd voldtog kvinden på skift, hvorefter hun blev smidt i en vejkant i New Delhi.

Det siger kæresten til kvinden, der kort før nytår døde af sine kvæstelser på et hospital i Singapore. Kæresten fortæller til TV-stationen Zee News Network, at der gik 45 minutter, fra kvinden og kæresten var sparket ud af bussen efter voldtægten, til en politibil ankom. Betjentene brugte herefter en rum tid på at diskutere, hvilken politistation overfaldet sorterede under. Det på trods af, at kvinden var hårdt kvæstet og lå på gaden uden en trevl på kroppen.

- Vi blev ved med at råbe til politimændene, at de skulle give os noget tøj, men de havde travlt med at finde ud af hvilken politistation, vi skulle henvende os til, fortæller kvindens kæreste.

Men den udlægning er lodret forkert, siger politiet, der som konsekvens af interviewet med voldtægtsofrets kæreste har indledt en politisag mod TV-stationen.

- Et politikøretøj nåede frem til gerningsstedet på fire minutter, og en anden vogn var fremme fem et halvt minutter efter alarmopkaldet. De forlod stedet med ofrene inden for tre minutter og var fremme på Safdarjang Hospital efter 24 minutter, lyder det ifølge Hindustan Times fra politiet.

TV-stationen er formelt sigtet for at have interviewet ofrets kæreste, da politiet mener, at interviewet kan løfte sløret for voldtægtsofrets identitet, hvilket strider mod indisk lov.

Sørgende indiske demonstranter har krævet dødsstraf mod mændene, og voldtægtssagen har i det hele taget gjort et stort indtryk i det indiske samfund, hvor regeringen har krævet et øget fokus på overgreb mod kvinder og desuden lovet at udstationere flere kvindelige betjente til landets politistationer.

Retssagen mod fem af de seks mænd, som er anklaget for at have voldtaget den 23-årige medicinstuderende, går i gang mandag ved en ny hurtigtarbejdende domstol i New Delhi. Den skal udelukkende tage sig af overgreb mod kvinder.

Anklagemyndigheden mener selv, at man står med gode kort på hånden.

- Blodet på ofret matcher de blodpletter, vi har fundet på de anklagedes tøj, siger Rajiv Mohan, der er offentlig anklager, ifølge The Times of India.

De fem mænd er anklaget for voldtægt, drab og en række andre lovovertrædelser. Den sjette er er angiveligt 17 år, men en knogleundersøgelse skal fastslå, om han rent faktisk er ældre og dermed gammel nok til at blive tiltalt på linje med de fem andre mænd.

Ofrets familie har krævet, at den 17-årige sidestilles med de øvrige tiltalte. Det er kommet frem, at han var særdeles hårdhændet og brutal over for kvinden under voldtægten.

Inden den 23-årige døde lykkedes det hende at afgive vidneudsagn til politiet, og da hun yderligere nåede at afsætte tydelige bidemærker på tre af voldtægtsmændene, har anklagemyndigheden et godt udgangspunkt og et 1.000 sider anklageskrift, når retssagen begynder.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.