Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Indisk politi bremser demonstration mod voldtægt

Tusindvis af indiske demonstranter er gået på gaden i vrede over en grov gruppevoldtægt.

Politiet i den indiske hovedstad New Delhi brugte søndag tåregas og vandkanoner mod demonstranter, der i tusindtal gik på gaden for at vise deres utilfredshed med en voldsom gruppevoldtægt af en ung kvinde.

Demonstranterne, der primært er universitetsstuderende, havde kurs mod præsidentpaladset, men et talstærkt politi bremsede dem inden, og det førte til voldelige sammenstød, oplyser BBC.

Demonstranterne kræver, at de seks mænd bag voldtægten straffes med døden. Voldtægten fandt sted i en bus i New Delhi i sidste uge. Det 23-årige offer er stadig indlagt på hospitalet, og hendes tilstand er kritisk. Kvindens ven blev holdt tilbage af gerningsmanden, mens voldtægten stod på - efterfølgende blev de begge slået med et jernrør og smidt af bussen.

Flere medier rapporterer, at det indiske politi helt har forbudt demonstrationer i det centrale New Delhi, og samtidig har regeringen forsøgt at lægge en dæmper på vreden ved at love en række initiativer, der skal gøre det sikrere at være indisk kvinde. De inkluderer blandt andet flere politipatruljer, forbud mod busser med gardiner og tonede ruder samt bedre undersøgelser af de enkelte buschauffører og deres assistenter.

Samtidig har regeringen lovet, at de skyldige bag den grove voldtægt vil blive idømt fængsel på livstid. Men det er ikke nok for demonstranterne, som kræver en dødsdom til de seks mænd.

Da de gik igennem Delhis gader, bar de skilte med teksten »hæng voldtægtsforbryderne« og »red kvinderne, red Indien«.

Søndag lykkedes det for første gang politiet at afhøre det medtagne offer, som kunne bekræfte, at de seks mænd voldtog hende på skift.

Ifølge officielle tal fra det indiske kriminalitetskontor anmeldes der en ny voldtægt i landet hvert 22. minut, skriver CNN.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.