Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Indien sørger over voldtægtsoffers død

Demonstranter samledes i New Delhi for at vise deres respekt for den unge kvinde, der er død efter at være blevet udsat for en massevoldtægt i forrige uge.

INDIEN: Chokerede indere sørger over den 23-årige kvinde, der fredag døde af organsvigt på et hospital i Singapore efter at være blevet udsat for en brutal gruppevoldtægt på en bus i New Delhi for knap to uger siden. Episoden har fået det indiske folk til at kræve bedre beskyttelse af kvinder mod seksuelle overgreb.

Det skriver Aljazeera.com.

De sørgende samledes ved Jantar Mantar i hovedstaden lørdag for at udtrykke deres medfølelse og kræve bedre beskyttelse af kvinder og dødsstraf for voldtægt, som i dag straffes med op til livsvarigt fængsel.

Studerende fra Jawaharlal Nehru University i det sydlige Delhi marcherede fredeligt til det busstoppested, hvorfra voldtægtsofferet og hendes mandlige ven, som overlevede overfaldet, steg ombord på bussen den skæbnesvangre dag 16. december.

- Hun er ikke længere blandt os, men hendes historie skal få os til at vågne op, stod der ifølge Al Jazeera på mange af de skilte, demonstranterne bar.

Den indiske premierminister Manmohan Singh sagde tidligere lørdag, at han er klar over de følelser, drabet har vakt til livs, og at det nu er op til alle indere at sikre, at den unge kvindes død ikke har været forgæves.

Ligeledes lørdag blev de seks mistænkte, der er anholdt for voldtægten, officielt anklaget for mord.

Voldtægtsofferet, en 23-årig medicinstuderende, døde sent fredag aften dansk tid på Mount Elizabeth Hospital i Singapore af sine kvæstelser omgivet af sine nærmeste.

Den unge kvindes lig bliver fløjet tilbage til Indien søndag.

Episoden har ført til voldsomme demonstrationer i Indien, først og fremmest i New Delhi, hvor politiet og myndighederne anklages for at vende det blinde øje til de mange overgreb mod kvinder, som plager den indiske hovedstad.

Kort efter nyheden om voldtægtsofferets død i Singapore afspærrede politiet store dele af byens centrum for at komme nye uroligheder i forkøbet.

Ifølge officielle oplysninger fra den indiske regering har New Delhi det højeste antal voldtægter per person i det kæmpemæssige land. Således anmeldes der en voldtægt i den indiske hovedstad hver 18. time. Antallet af anmeldte voldtægter er steget med næsten 17 procent fra 2007 til 2011.

Torsdag kom det yderligere frem, at et blot 17-årigt massevoldtægtsoffer fra Punjab havde begået selvmord, efter det lokale politi havde forsøgt at presse hende til at opgive anklagen og gifte sig med en af gerningsmændene.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.