Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Indien og Kina stopper piratangreb ved Somalia

Handelsskib blev meldt under angreb, men blev reddet af indisk helikopter og kinesisk krigsskib.

Besætningsmedlemmer om bord på olietankskibet Aris 13 blev frigivet af pirater efter forhandlinger tidligere på måneden. Men somaliske pirater har optrappet angreb. Et handelsskib blev meldt under angreb lørdag, men blev reddet af indisk helikopter og kinesisk krigsskib. Reuters/Stringer
Besætningsmedlemmer om bord på olietankskibet Aris 13 blev frigivet af pirater efter forhandlinger tidligere på måneden. Men somaliske pirater har optrappet angreb. Et handelsskib blev meldt under angreb lørdag, men blev reddet af indisk helikopter og kinesisk krigsskib. Reuters/Stringer

Indiens forsvarsministerium siger ifølge nyhedsbureauet Reuters, at mandskab fra et kinesisk krigsskib har været med til at forhindre et piratangreb ud for Somalia.

En besætning på 12 filippinere om bord på det angrebne handelsskib er i sikkerhed efter angrebet.

Handelsskibet OS 35, som sejler under flag fra Tuvalu, blev meldt under angreb lørdag.

- En helikopter fra den indiske flåde fløj et rekognosceringstogt natten til søndag og ved solopgang for at fastslå, om piraterne stadig var om bord og for at se, hvor de opholdt sig, skriver det indiske forsvarsministerium i en erklæring.

- Derefter gik en angrebsgruppe fra et nærliggende kinesisk krigsskib om bord på handelsskibet, mens den indiske helikopter gav dem luftstøtte under operationen, hedder det videre.

Graeme Gibbon-Brooks, som leder det private selskab Dryad Maritime Intelligence, siger, at kapringen blev bekræftet af en række forskellige kilder i industrien lørdag.

Somaliske pirater har optrappet angreb i de seneste måneder.

- Fartøjer i regionen bør udvise ekstrem agtpågivenhed, advarer det britiske maritime organ Ukmto.

Rederier er mindre på vagt over for pirater ud for Somalia end tidligere efter en lang rolig periode.

Pirater kaprede for få dage siden et indisk fartøj, som var på vej til Bossaso fra Dubai.

En srilankansk olietanker blev kapret af pirater ved Somalia i sidste måned. Det var første gang siden 2012, at et kommercielt skib blev kapret i farvandet ud for det østafrikanske land.

Men piraterne opgav kapringen efter en ildkamp med et flådefartøj fra Puntland.

I 2011 gennemførte pirater 237 angreb på skibe ud for Somalia, hvor der blev taget hundredvis af gidsler. Deres handlinger kostede verdensøkonomien op mod 50 milliarder kroner. Piraterne indhentede over 1,1 milliard kroner i løsesum.

EU har en sømission, Navfor, der omfatter både skibe og fly, i området.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.