Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Indien forbyder film om mordet på Indira Gandhi

De indiske myndigheder har standset en film om mordet på Indiens premierminister Indira Gandhi. Myndighederne mente, at den glorificerede hendes mordere.

Indiens præsident Indira Gandhi på besøg i Danmark. Her med daværende statsministerfrue Lisbeth Schlüter.
Indiens præsident Indira Gandhi på besøg i Danmark. Her med daværende statsministerfrue Lisbeth Schlüter.

Ifølge BBC News har de indiske myndigheder stoppet fremvisningen af en ny film om mordet på Indiens premierminister Indira Gandhi.

Begrundelsen er, at filmen glorificerede hendes mordere og den indiske efterretningstjeneste har advaret om, at visning af filmen kunne udløse vold.

Oprøret i Det gyldne Tempel

Filmen hedder Samfundets diamanter (Kaum De Heere) og skulle være vist i fredags. Den fortæller historien om Indira Gandhis sikkerhedsvagter, der skød hende som en hævn for, at hun sendte tropper ind i Det gyldne Tempel for at knuse et sikh-oprør.

Der var tale om et oprør fra minoriteten af sikher og det siges, at tusindvis døde under aktioner, men sikre beviser er der ikke. Mordet på Indira Gandhi udløste hævnaktioner mod sikher og godt 3.000 sikher blev efterfølgende myrdet.

Instruktøren potesterer

Det var Indiens statslige filmråd, der tog beslutningen om at standse filmen. Filmens instruktør Ravinder Ravi har forsvaret sin film og ifølge BBC News udtalte han:

»Jeg fulgte retssagen og læste undersøgelsesrapporten om mordet og brugte meget tid sammen med sikkerhedsvagten Beant Singhs familie før jeg lavede filmen.  Film om politiske mord bliver lavet over hele verden, så hvorfor kan jeg ikke lave en om Indira Gandhis mord?«

Indira Gandhis parti Kongrespartiet truede med omfattende uroligheder, hvis filmen blev vist og partiets ungdomsafdeling skrev til Indiens premierminister Narenda Modi for at få standset filmen, som man mente skildrede morderne som helte.Livvagten Beant Singh blev skudt af politiet kort tid efter drabet og en anden livvagt, Satwant Singh, blev hængt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.