Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Indere risikerer hængning for gruppevoldtægt og drab

Hele verden vil følge retssagen mod fem mænd, som tiltales for at have voldtaget og banket 23-årig kvinde ihjel i bus i New Delhi. Indiske kvinder kræver lovstramninger.

INDIEN: - Hele landet kræver, at disse uhyrer bliver hængt, og jeg er enig.

Sådan lyder det fra faren til den 23-årige indiske kvinde, som for et par uger siden blev udsat for en grusom gruppevoldtægt i en bus i hovedstaden, New Delhi, og lørdag døde af sine kvæstelser på et hospital i Singapore. Det skriver Reuters.

Fem mænd i politiets varetægt blev torsdag formelt tiltalt for forbrydelsen, der har sat fokus på den omfattende men skjulte vold mod piger og kvinder i Indien og udløst massive demonstrationer med krav om retsforfølgelse af voldtægtsmænd. Alle risikerer de at få en dødsdom.

Om aftenen 16. december steg den 23-årige studerende sammen med en ven på en bus på vej hjem fra en biograftur, hvor de havde set filmen »Life of Pi«, og kort efter begyndte et timelangt mareridt.

De fem mænd, herunder chaufføren, samt en dreng under 18 år skiftevis voldtog kvinden, bankede hende og hendes ven med jernstænger og smed dem til sidst nøgne af bussen og sluttede med et forsøg på at køre kvinden over.

Vennen reddede i første omgang kvindens liv ved at trække hende til side, men den 23-årige var så hårdt kvæstet og havde indre blødninger, at end ikke de dygtigste læger i Hongkong kunne stille noget op, efter hun var blevet overført hertil.

Inden den 23-årige døde, lykkedes det hende at afgive vidneudsagn til politiet, og da hun yderligere nåede at afsætte tydelige bidemærker på tre af voldtægtsmændene, har anklagemyndigheden en god udgangsposition og et 1.000 sider anklageskrift, når retssagen ifølge BBC formentlig begynder i weekenden ved en ny hurtigtarbejdende domstol i New Delhi. Den skal udelukkende tage sig af overgreb mod kvinder.

Det indiske advokatsamfund har imidlertid tilkendegivet, at det ikke ønsker, at dets medlemmer forsvarer de fem, hvorfor retten kan blive nødt til at tvangsudskrive et forsvar.

Den sidste formodede gerningsmand, der er under 18 år, bliver senere retsforfulgt ved en ungdomsdomstol.

Mange voldtægtssager når aldrig frem til en domstol, fordi der er et enormt socialt pres mod familierne om at undlade anmeldelser. Ofte får kvinderne selv skyld for at bære ansvaret.

Dødsstraf anvendes ifølge en højesteretsbeslutning kun yderst sjældent i Indien. Den seneste, der stod foran en indisk bøddel, var den pakistanske terrorist, der overlevede angrebet mod et hotel i Mumbai i 2008. Han blev hængt i november.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.