Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Illegale asylansøgere strømmer fra USA over grænsen til Canada

Frygten for USAs nye indvandringspolitik har især de seneste par måneder medført en alarmerende stigning i antallet af asylansøgere, der forsøger at krydse grænsen fra USA til Quebec i Canada.

A man who told police that he was from Mauritania is helped up a hill and taken into custody by Royal Canadian Mounted Police (RCMP) officers after walking across the U.S.-Canada border into Hemmingford, Quebec, Canada February 13, 2017. Picture taken February 13, 2017. REUTERS/Christinne Muschi
A man who told police that he was from Mauritania is helped up a hill and taken into custody by Royal Canadian Mounted Police (RCMP) officers after walking across the U.S.-Canada border into Hemmingford, Quebec, Canada February 13, 2017. Picture taken February 13, 2017. REUTERS/Christinne Muschi

En voldsom stigning i antallet af asylansøgere, som de seneste par måneder illegalt har krydset grænsen fra USA til Canada, har nu fået Quebecs immigrationsmyndigheder til at advare om udviklingen.

Selv om asylansøgerne i stigende grad også benytter andre grænseovergange mellem USA og Canada, er det især grænsen til Quebec, der har været asylansøgernes foretrukne.

Det skriver CBC News.

Stigning på 230 procent

I januar i år søgte 452 mennesker således om asyl ved Quebec-provinsens grænseovergange. En stigning på 230 procent i forhold til januar 2016. Og det er sandsynligvis kun omkring halvdelen af det samlede antal ansylansøgere i sidste måned, har vicepræsident for Quebecs immigrationsmyndigheder, Eric Taillefer, udtalt til CBC News.

Alene sidste weekend blev der indgivet 42 asylansøgninger ved Quebecs grænse

I 2016 havde Quebec 2.527 asylansøgere ved sine landegrænser, mens antallet i 2015 var 1.054.

En forklaring på den voldsomme stiging især i de senste par måneder kan ifølge Eric Taillefer være usikkerheden om USA indvandringspolitik, som er blevet kendetegnet for præsident Donald Trumps administration.

Quebecs beliggenhed er ideel

At Quebec er særlig attraktiv, når illegale asylansøgere vil krydse grænsen til Canada, kan skyldes provinsens beliggenhed i forhold til de store amerikanske knudepunkter som New York og Washington. Sammen med  større byer og lufthavne på hver side af grænsen gør det  Quebec ideel, når asylasøgere vil grænsen mellem USA og Canada, har en forklaring været.

»Det politiske klima syd for den canadiske grænse har formentlig fået mange indvandrere, der er bekymrede for deres juridiske status til at søge til Canada,« har advokater, der arbejder med indvandring sagt til CBC News.

Præsident Donald Trump gav ifølge CBC News  i løbet af sin valgkamp et løfte om at forbyde muslimer at komme ind i USA. Umiddelbart efte sin indsættelse underskrev han en erklæring om, at mennesker fra syv overvejende muslimske lande ville få forbud mod indrejse i USA i 90 dage.

Frugt og usikkerhed

Forbudet blev dog senere midlertidigt blokeret af en amerikansk dommer, men Trump har lovet at gå videre med politikken. Ifølge Eric Taillefer vil mange af asylansøgerne ikke blive juridisk påvirket af indrejseforbud.

»Men usikkerheden er nok til, at de vil prøve at krydse grænsen. Alene frygten for, at noget kan ske spiller en rolle.«

 

 

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.