Du er logget ind

Din profil kan bruges på berlingske.dk, business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ildkamp skaber nye spændinger mellem atommagter

Skudvekslinger mellem indiske og pakistanske soldater puster liv i den historiske Kashmir-konflikt. Kampene kostede én soldat livet.

INDIEN/PAKISTAN: Indiske styrker har stormet en pakistansk militærpost i den omstridte bjergprovins Kashmir og dræbt én soldat og såret en anden, oplyser pakistansk militær til Reuters.

Ifølge en talsmand fra den pakistanske hær blev ilden besvaret, og det lykkedes at jage de angribende soldater på flugt, hvorefter det kom til skudvekslinger nær den omstridte grænselinje Line of Control nord for Pakistans hovedstad Islamabad.

Kampe omkring den internationalt anerkendte grænselinje i Kashmir-provinsen er ikke usædvanligt historisk set.

De to nationer har udkæmpet tre krige siden 1947, da de opnåede uafhængighed fra Storbritannien, og to af dem skyldes den bjergrige provins, som begge lande påberåber sig ret til.

Pakistan kontrollerer den nordvestlige del af Kashmir med tre millioner indbyggere, fortrinsvis muslimer, mens Indien styrer den sydøstlige del, hvor der bor omkring tre gange så mange. Mens Pakistan gør krav på hele regionen, ønsker Indien at bevare delingen.

Efter en »stille« periode kom der igen kurrer på tråden mellem nabolandene i 2008, da guerillasoldater hærgede løs i den indiske metropol Mumbai, hvor 166 personer blev dræbt. Indien var ikke sen til at skyde skylden på de pakistanske myndigheder, som afviste anklagerne.

I november henrettede Indien den sidste overlevende gerningsmand fra Mumbai-massakren, pakistanskfødte Mohammad Ajmal Kasab.

BNB/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.