Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Iagttagere og bedstefar Le Pen er enige: Det kan få forfærdelige konsekvenser at Front National har mistet sin »superstjerne«

Niecen til Marine Le Pen har overraskende valgt at forlade Front National, og dermed mister det nationalistiske parti sin »superstjerne«, forklarer politiske kommentatorer.

Marion Marechal-Le Pen der er det yngste parlamentsmedlem i Frankrig valgt ind for Front National stopper i partiet. (Arkivfoto). REUTERS/Jean-Paul Pelissier/File Photo
Marion Marechal-Le Pen der er det yngste parlamentsmedlem i Frankrig valgt ind for Front National stopper i partiet. (Arkivfoto). REUTERS/Jean-Paul Pelissier/File Photo

»Det er uheldigt for Front National og uheldigt for Marine Le Pen af en meget simpel grund: Marion Maréchal-Le Pen er stjernen i Front National.«

Sådan siger politisk kommentator Laurent Neumann til den franske TV-station BFMTV, efter Marion Maréchal-Le Pen tirsdag aften stod frem med et opsigtsvækkende budskab i den franske avis Dauphiné Libéré: Hun forlader partiet.

Marion Maréchal-Le Pen er niece til lederen af Front National, Marine Le Pen, og hun har den seneste valgperiode siddet i parlamentet. Flere har set hende som partiets kronprinsesse. Men nu er det slut - i hvert fald for en periode, forklarer hun.

»Jeg har savnet min lille pige meget i hendes første dyrebare år. Hun har også savnet mig forfærdelig meget. Det er vigtigt, at jeg kan bruge mere tid sammen med hende,« lyder forklaringen fra 27-årige Marion Maréchal-Le Pen.

Franske kommentatorer mener, det er et slag mod partiet og lederen Marine Le Pen. De peger på, at Marion Maréchal-Le Pen opleves som værende stjernen i partiet af dets græsrodsbevægelse og af en stor del af partiets vælgere. På den anden side slipper Marine Le Pen nu for noget af den uro, uenigheder med den mere yderligtgående niece har ført til på det seneste.

På Twitter lyder reaktionen fra Marine Le Pen: »Som politisk leder er jeg meget ærgerlig over Marions beslutning, men ak, som mor forstår jeg den«.

Marion Maréchal-Le Pens bedstefar og stifter af partiet, Jean- Marie Le Pen, lader til at være mere bekymret over beslutningen. Han mener, den kan få »forfærdelige« konsekvenser for det kommende valg, siger han til avisen Le Figaro.

»Hvis der ikke er en meget god grund til denne beslutning, anser jeg det for at være desertering,« siger han.

Efter Marine Le Pen tabte præsidentvalget til Emmanuel Macron har hun lagt op til en forandring af partiet Front National. Ifølge politisk iagttager Laurent Neumann venter Marion Maréchal-Le Pen på at se, hvad resultatet bliver. Og det gør hun bedst uden for partiet, da hun som en del af partiet opfordres til at tage et opgør med sin tante, skriver BFMTV.

Hverken Laurent Neumann eller politiske iagttager Christophe Barbier er i tvivl om, at Marion Maréchal-Le Pen på et tidspunkt vender tilbage i fransk politik. Hun har det vigtige navn Le Pen.

»Der er politiske grunde og bagtanker bag denne afsked (...) Bagtankerne er i min optik, at hvis hun kommer tilbage - når hun kommer tilbage, så bliver det ikke nødvendigvis som en del af Front National,« siger Christophe Barbier til BMFTV.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.