Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

I Gaza venter de

Det næste halvandet døgn vil være afgørende i Gaza for, om der bliver våbenhvile eller landoffensiv, vurderer Berlingskes korrespondent i Gaza, Uffe Taudal.

De holder vejret og venter i Gaza, fortæller Berlingskes korrespondent Uffe Taudal, der netop nu befinder sig i Gaza by, og som på en skrattende mobiltelefon fortæller om stemningen i Gaza. Her er stemningen anspændt og afventende. Få tør gå på gaden, butikkerne er lukkede, og der kører få biler. Tæt på det hotel, hvor Uffe Taudal befinder sig, har der på blot to timer været to luftangreb og affyring af to raketter.

- Alle her tror, at det næste halvanden døgn er afgørende. Enten kommer der en våbenhvile, eller også går israelerne i gang med en landoffensiv, som vil være langt mere voldsom. Alle her husker landoffensiven i 2008-2009, hvor 1.400 mennesker blev dræbt.

Det er israelernes erklærede mål at forhindre Hamas i at kunne affyre raketter ind i Israel fra Gaza, og foreløbigt har israelerne kun forsøgt at opnå det med luftangreb fra fly og krigsskibe.

- Israelerne har godt nok lovet, at de vil vise humanitære hensyn, og den støtte, de har fået fra USA og Vesteuropa, er betinget af, at de tager disse hensyn, men en landoffensiv vil kræve mange flere ofre, og det frygter folk her.

Familie udryddet ved bombenedslag

Uffe Taudal har mandag formiddag været ved det centrale hospital i Gaza By, hvor døde og sårede blev indleveret. Her blev den familie på ni, der i går blev dræbt ved et angreb, i dag udleveret til familien. Blandt de dræbte var fire kvinder og fire børn. De blev dræbt, da deres lejlighed blev ramt. Den israelske hær er i gang med at undersøge, om der skete en fejl, men ifølge israelske medier oplyser anonyme kilder i den israelske hær, at den ramte den forkerte lejlighed.

- Jeg talte med en nær slægtning til familien, der afviste, at familien havde nogen som helst forbindelse til Hamas. Det var en helt almindelig palæstinensisk familie, fortalte hun mig, siger Uffe Taudal.

Familien bliver begravet i dag, mens resten af Gaza holder vejret og håber, at israelerne ikke påbegynder en landoffensiv.

De nuværende tabstal i Israel er på tre dræbte og 68 sårede, mens 90 palæstinensere har mistet livet og 740 er sårede.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.