Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

I dette sekund indser fotografen, at han er 3 meter fra en angribende løve

Fotografen ville bare fange løvens karakter.

Med lige omkring tre meters afstand til løven satte den pakistanske fotograf Atif Saeed sig på hug og skød med sit kamera.

»Jeg ville fange løvens karakter. Det var den eneste måde, jeg kunne komme i tanke om, at jeg kunne tage et ordentligt billede af det,« skriver Atif Saeed i en mail til Euroman.dk.

Og han var heldig. Han fik billedet.

Efter ganske få sekunder sprang løven dog i løb efter ham, og Atif Saeed sprintede tilbage til sin bil. Døren stod åben, og han kom ind i bilen og fik lukket og låst lige akkurat i tide.

»Har aldrig prøvet noget lignende. Det var en once in a life time experience,« skriver han.

LÆS MERE: Der er to ting, som ikke stemmer i dette billede. Nu er fotografen blevet diskvalificeret

Atif Saeed, der er professionel naturfotograf, kommer fra Pakistan, hvor han også mødte løven i en safaripark i Lahore. Her har en løve én gang tidligere angrebet en dyrepasser.

Det var Atif Saeed, der nærmede sig for meget, og formentlig hans kameras klikkende lyde, der provokerede løven, som han beskriver som »kongen af junglen«.

»Hverken et fotografi eller en film kan vise, hvordan det var at være så tæt på hanløven med den mørke manke - hvordan det var at se dens bevægelser sekund for sekund« skriver han.

Efter han var i sikkerhed, grinte han.

»Men når jeg ser tilbage på det nu, tror jeg ikke, jeg ville kunne gentage det. Det var virkelig tæt på.«

Du kan se mere af Atif Saeeds arbejde på Facebook og på 500px.

LÆS MERE: 10 gribende billeder af Jan Grarup

LÆS MERE: Fotograf laver popart ud af bizar amerikansk lovgivning

LÆS MERE: 19 Twitter-profiler der får dig til at smile på 140 tegn eller mindre

Artiklen er publiceret i samarbejde med Euroman.dk

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.