Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hvorfor angriber terroristerne os?

Terrorangrebet i Bruxelles har igen rejst spørgsmålet om, hvorfor terroristerne hader Vesten. Reagerer terrorister på diskrimination eller manglende fremtidsperspektiver i de vesteuropæiske samfund? Eller vil islamisterne os til livs, fordi selve vores livsstil er en torn i øjet på de fundamentalistiske muslimer, der drømmer om et verdensomspændende kalifat? Er der med andre ord en religiøs kerne i terrorismen? Spørgsmålet om terrorismens dybereliggende årsager deler de intellektuelle. Mens en række forfattere peger på Vestens ansvar for den islamiske terrorisme, ser andre debattører terrorismen som resultatet en morderisk ideologi, der er rodfæstet i radikal islam. Berlingske har samlet synspunkter fra syv fremtrædende debattører.

Terrorangrebet i Bruxelles har igen rejst spørgsmålet om, hvorfor terroristerne hader vesten.
Terrorangrebet i Bruxelles har igen rejst spørgsmålet om, hvorfor terroristerne hader vesten.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.