Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hvor dum kan man være?

I New York er 49 bandemedlemmer blevet sigtet for blandt andet mord og mordforsøg, efter de var lidt for smarte på Facebook.

ARKIVFOTO. 49 hårdkogte bandemedlemmer er sigtet for mord og mordforsøg efter at have pralet lidt for meget på Facebook. Billedet her er dog af fængslede bandemedlemmer i San Salvador.
ARKIVFOTO. 49 hårdkogte bandemedlemmer er sigtet for mord og mordforsøg efter at have pralet lidt for meget på Facebook. Billedet her er dog af fængslede bandemedlemmer i San Salvador.

En række ellers så hårdkogte, pralende bandemedlemmer må utvivlsomt have fået et slattent udtryk i ansigtet, da de opdagede, at deres Facebook-korrespondancer var blevet opsnappet af myndighederne i New York-bydelen Brooklyn.

To rivaliserende bander med de kuriøse navne ”Rockstarz” og ”Very Crispy Gangsters” har gennem længere tid haft deres stridigheder i gaderne med en række skyderier til følge. Da de valgte at tage deres stridigheder videre til Facebook, gik det galt.

Det startede med, at en række af de rivaliserende bandemedlemmer blev venner på Facebook, hvor de begyndte at provokere hinanden på deres respektive netværk og profiler. De lagde ydermere billeder af dem selv op, hvor de stod foran deres rivalers hjem. Det skriver New York Times.

Hvad bandemedlemmerne ikke lige havde tænkt på var, at myndighederne kunne følge med i deres gøren og laden.

- På grund af disse individers umættelige trang til at prale med, hvad de har gjort, var efterforskerne i stand til at tegne et virtuelt kort over deres aktiviteter og dermed bringe dem for retten, siger distriktsadvokaten i Brooklyn, Charles J. Hynes, til New York Times.

Viste billede af skudt mands ejendele

Medlemmer af begge bander accepterede ifølge politiet hinandens venneanmodninger på Facebook. Og en af de tiltalte lagde et billede op af sig selv med et bælte og ur på, som tilhørte en mand, han angiveligt havde skudt.

Under billedet stod: "jeg kan ikke give det tilbage. Du kan ikke gå mere”.

En anden opdatering, som politiet opsnappede blev angiveligt "postet" efter et mord på et af medlemmerne af ”Very Crispy Gangsters”. Den opdatering lød: ”Rockstarz fører med 3-0”.

Bandemedlemmerne er efter deres eventyr på de sociale medier nu anklaget for at deltage i en tre år lang bandekrig, som begyndte med et drab på et medlem fra “ Very Crispy Gangsters” i 2009.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.