Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hverken Mexicos præsident eller spejdernes leder har ringet og rost Trump, selv om han påstod det

Trump hævder, at Mexicos præsident har rost ham for indvandringspolitik, og at spejdere har rost ham for tale.

USA's præsident, Donald Trump, vinker efter sin tale til Boy Scouts under National Boy Scout Jamboree.
USA's præsident, Donald Trump, vinker efter sin tale til Boy Scouts under National Boy Scout Jamboree.

Mexicos præsident har ikke ringet til sin kollega i USA, Donald Trump, for at rose hans politik på indvandrerområdet.

Og lederne af den amerikanske spejderbevægelse siger, at de ikke har ringet til Trump og rost ham for en meget omtalt tale, han holdt i sidste uge.

Den republikanske præsident hævder ellers, at han har fået ros fra begge kanter.

»Jeg fik et opkald fra drengespejdernes leder, som sagde, at det var den bedste tale, der nogensinde var holdt for dem, og de var meget taknemmelige,« sagde Trump onsdag i et interview med Wall Street Journal.

Trump talte til tusindvis af spejdere i West Virginia 24. juli.

Talen fik mange medier og kommentatorer til at undre sig over, at præsidenten forsøgte at fremme sin egen politiske dagsorden over for en flok spejderdrenge ned til syv år.

Efterfølgende har en af lederne for USA's spejderforbund, Mike Surbaugh, undskyldt for Trumps politiske retorik over for spejderne.

Hverken han eller andre i spejdernes ledelse kender til et opkald til Trump, oplyser de i en pressemeddelelse onsdag.

Heller ikke i Mexico kan regeringen genkende Trumps beskrivelse af et telefonopkald fra den mexicanske præsident, Enrique Peña Nieto.

Ifølge Trump ringede den mexicanske præsident til ham for at rose hans immigrationstiltag.

»Selv Mexicos præsident ringede til mig,« sagde Trump mandag.

»De sagde, at ved deres sydlige grænse kommer der meget få mennesker, fordi de ved, at de ikke kommer over vores grænse, hvilket er det ultimative kompliment,« lød det fra Trump.

Men Mexicos udenrigsministerium oplyser, at Peña Nieto »ikke har haft nogen nylige telefonopkald med præsident Donald Trump«.

Dog nævnte Peña Nieto over for Trump, da de mødtes til G20-topmødet i Tyskland for en måned siden, at Mexico har noteret en nedgang i antallet af mexicanere, der deporteres fra USA, oplyser ministeriet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.