Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hver fjerde nordmand er i tvivl om krydset før valg

Antallet af norske vælgere, som ikke ved, hvem de skal stemme på, er steget betydeligt under valgkampen.

Næsten hver fjerde nordmand er i tvivl om hvor de skal sætte kryds inden folketingsvalget. Høyre, med Erna Solberg i spidsen, står til at blive større end Arbeiderpartiet for første gang i næsten 100 år.
Næsten hver fjerde nordmand er i tvivl om hvor de skal sætte kryds inden folketingsvalget. Høyre, med Erna Solberg i spidsen, står til at blive større end Arbeiderpartiet for første gang i næsten 100 år.

Oslo. Tvivlen hos de norske vælgere vokser før valget til Stortinget om knap to uger. Næsten en million ved ikke, hvor de skal sætte deres kryds.

En måling foretaget for NRK viser, at antallet af tvivlere er vokset med 165.000 vælgere hen over sommeren til i alt 910.000.

Der var 3,64 millioner stemmeberettigede ved valget i 2013, viser tal fra Stortingets hjemmeside.

Den seneste meningsmåling er dyster for Arbeiderpartiet, som gik 4,6 procentpoint tilbage på blot en uge.

Kun 58 procent af dem, som stemte på partiet ved det seneste valg, siger ifølge NRK, at de vil gøre det igen.

Høyre, der nu sidder i mindretalsregering med Fremskrittspartiet, oplever det samme.

Tvivlen skyldes, at hverken regeringen eller oppositionen har fremlagt en vision for Norge, mener en politisk kommentator på Dagsavisen.

- Jeg tror, at det siger noget om tonen i denne valgkamp. Du har en regering, som går til valg uden et stort projekt for Norge. Og Jonas Gahr Støre lider under det samme problem, siger Hege Ulstein.

Jonas Gahr Støre leder Arbeiderpartiet. Han tog over i 2014 efter Jens Stoltenberg, der siden har været generalsekretær i Nato.

I den seneste måling står Høyre med statsminister Erna Solberg i spidsen til at blive større end Arbeiderpartiet.

Det har partiet ikke været siden valget i 1924.

Miljøpartiet De Grønne (MDG) og Sosialistisk Venstreparti er begge over spærregrænsen i målingen.

Senterpartiet går også frem. Partiet står til at få 10,6 procent af stemmerne.

Der er valg i Norge mandag 11. september.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.