Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hvem er Jill Kelley egentlig?

Myndighederne - og pressen - er begyndt at interessere sig mere end måske godt er for den mystiske kvinde, Jill Kelley, der afslørede general Petraeus' utroskab.

Jill Kelley er hver dag i smarte outfits og gemmer sig ikke for fotograferne, der har taget opstilling ved hendes og hendes mands bopæl.
Jill Kelley er hver dag i smarte outfits og gemmer sig ikke for fotograferne, der har taget opstilling ved hendes og hendes mands bopæl.

Det gav rystelser helt ind i Det Hvide Hus, da den 60-årige general David Petraeus, krigshelten fra Afghanistan, direktør for CIA - og for mange republikanere en oplagt kandidat til præsidentvalget i 2016 - i sidste uge uden varsel indgav sin afskedsbegæring efter at være blevet afsløret i et udenomsægteskabeligt forhold til den 40-årige journalist Paula Broadwell, der bl.a. er forfatter til biografien »All in« om netop Petraeus.

Det var en anden yngre kvinde, den 37-årige Jill Kelley, en højtprofileret frivillig, som i Florida har stået for at arrangere sociale begivenheder for den amerikanske hær, der afslørede forholdet. Hun gik til FBI for at få sat en stopper for et sandt bombardement af truende e-mails, der viste sig at være sendt af en tydeligvis jaloux Broadwell.

Hvad Kelley formentlig ikke havde forudset, da hun lod myndighederne kigge i sin computer, var, at søgelyset også ville blive rettet mod hende selv.

Telefonsex

Undersøgelsen afslørede nemlig ikke bare, at de truende e-mails kom fra Paula Broadwell, teknikerne fandt også 20-30.000 sider med, hvad FBI har kaldt »potentielt upassende« mails, som Kelley har udvekslet med chefen for de amerikanske styrker i Afghanistan, general John Allen.

Hvad begrebet »potentielt upassende« dækker over, er ikke nærmere defineret. Nogle kilder kalder det simpel flirt, mens andre sammenligner det med decideret telefonsex. Nu truer skandalen omkring Petraeus med også at rive Allen med i faldet, og myndighederne er også begyndt at interessere sig for Jill Kelleys forhold til adskillige andre personligheder inden for hæren og efterretningstjenesten - bl.a. efter at have fundet et billede af FBI-agenten Mr. Humphries i bar overkrop i hendes computer.

Men der er mere.

Ifølge den britiske avis The Independent er Jill Kelley og hendes mand, en succesrig kirurg, siden de for godt 10 år siden flyttede til Tampa i Florida blevet kendt for deres mildt sagt luksuriøse livsstil, hvor Jill Kelley fører sig frem i dyrt designertøj og kostbare smykker.

Parret er også kendt for deres overdådige fester i millionvillaen på én af byens mest fashionable adresser, hvor champagnen og kaviaren flyder. Hovedparten af gæsterne ved disse lejligheder tilhører toppen af det amerikanske militær, bl.a. fra den nærliggende MacDill Air Force Base, og blandt dem generalerne David H. Petraeus og John Allen.

Milliongæld

Meget tyder imidlertid på, at det hele sker for lånte penge. Reportere fra flere amerikanske medier er begyndt at grave i parrets kaotiske økonomi, og det er artige sager, der kommer frem:

Parret har ikke bare problemer med at betale terminerne på huset, som de i 2004 købte for 1,5 mio. dollars, svarende til knap ni mio. danske kroner. De er også for nylig blevet stævnet for manglende betalinger på bl.a. et banklån på 250.000 Dollars og har også svært ved at indfri yderligere bank- og kreditkortgæld på omkring 100.000 Dollars.

Et ejendomsselskab, de stiftede for at kunne erhverve en kontorejendom til 2,1 mio. dollars (ca. 12,3 mio. kr.), gik konkurs, og en velgørende lægelig organisation, som de grundlagde, gik nedenom og hjem, efter at der var brugt flere end 70.000 dollars (ca. 410.000 kr.) på rejser og fornøjelser. Og som om det ikke skulle være nok, er Jills tvillingsøster Natalie flyttet ind hos parret med en milliongæld efter en problematisk skilsmisse.

Trods alle disse besværligheder synes Jill Kelley at nyde det spotlight, hun pludselig befinder sig i, rapporterer The Independent.

Fruen åbner næsten dagligt sine døre for pressen og lader sig fotografere i sin lækre Mercedes. Hun har også offentliggjort, at hun har engageret en Washington-advokat og en PR-manager. Sidstnævnte, Judy Smith, har som sin hidtil mest prominente klient haft en vis Monica Lewinsky.

Så vi har næppe hørt det sidste fra den mystiske Jill Kelley.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.