Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hundredtusindvis flygter fra hvirvelstorm i Bangladesh

Myndighederne i det fattige og tætbefolkede Bangladesh har evakueret 300.000 mennesker til sikre steder.

Hundredtusinder af mennesker er flygtet fra kystområder i Bangladesh, hvor en cyklon er gået i land. De er evakueret til sikre opholdssteder af myndighederne. Scanpix/Str
Hundredtusinder af mennesker er flygtet fra kystområder i Bangladesh, hvor en cyklon er gået i land. De er evakueret til sikre opholdssteder af myndighederne. Scanpix/Str

Hundredtusinder af mennesker er flygtet fra kystområder i Bangladesh, hvor en cyklon tirsdag morgen er gået i land, meddeler det meteorologiske institut i landet, BMD.

De materielle skader er omfattende, og tusindes af hjem er ødelagt. Der er ingen meldinger om omkomne foreløbigt.

Klokken seks lokal tid gik den kraftige hvirvelstorm i land mellem Cox's Bazar og havnebyen Chittagong, hvor der bor cirka 2,5 millioner mennesker.

Myndighederne i det fattige og tætbefolkede land har evakueret 300.000 borgere til sikre opholdssteder.

- De er blevet evakueret til mindst 400 tilflugtssteder, skoler og regeringsbygninger i kystområdet, siger Golam Mostofa, som koordinerer evakueringen.

Myndighederne er klar til at evakuere en million mennesker.

Især det muslimske rohingya-folk er udsat for fare. De bor i skure og andre faldefærdige huse i det værst ramte område.

Der bor 300.000 rohingyaer omkring Cox's Bazar. Det muslimske mindretal er flygtet fra vold og forfølgelse i nabolandet Myanmar.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.