Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hug til USAs udenrigsministerium efter Benghazi-angreb

En uafhængig undersøgelse af angrebet på USAs konsulat i Libyen peger på, at sikkerheden var for ringe. Hillary Clinton er parat til at sende flere marinesoldater til de udsatte diplomatiske missioner.

USA: Sikkerheden var ikke høj nok på det amerikanske konsulat i Benghazi, der den 11. september i år blev udsat for et dødbringende angreb.

Det er konklusionen i en uafhængig rapport, der har undersøgt angrebet nærmere, skriver Reuters. Kritikken retter sig især mod det amerikanske udenrigsministerium, der har udvist »ledelsesmæssige mangler« - der var systematiske sikkerhedsfejl, der ikke burde forekomme ved diplomatiske bygninger, står der blandt andet i rapporten. Den noterer, at der var for få sikkerhedsfolk til at beskytte bygningen.

Angrebet på konsulatet i Benghazi kostede ambassadør Christopher Stevens og tre andre amerikanere livet. Det skabte røre i Libyen såvel som i USA, hvor Det Republikanske Parti kritiserede præsident Barack Obama for ikke at gøre nok for at beskytte amerikanske diplomater, og angrebet blev derfor også et emne i den daværende valgkamp.

Det har også fået konsekvenser for den amerikanske FN-ambassadør Susan Rice, som Obama angiveligt havde udset til at blive Hillary Clintons efterfølger på udenrigsministerposten. Ovenpå angrebet i Benghazi udtalte Rice ved flere lejligheder, at årsagen til angrebet var en anti-muslimsk video. Den reelle årsag viste sig senere at være en hævnaktion for USAs drab på al-Qaedas næstkommanderende Abu Yahya al-Libi, og det fik republikanske politikere til at rejse hård kritik af Rice.

Afgående udenrigsminister Hillary Clinton oplyser ifølge Reuters, at hun accepterer konklusionerne i den uafhængige rapport. Hun varsler samtidig, at sikkerheden ved amerikanske ambassader og konsulater vil blive skærpet - Clinton vil blandt andet sende hundredvis af ekstra marinesoldater til de amerikanske missioner rundt om i verden.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.