Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hongkong forbyder handel med elfenben

Hongkong, et af verdens største markeder for salg af elfenben, indfører nu et forbud mod elfenbenshandel.

Mere end 90 procent af dem, som køber elfenben i Hongkong, kommer fra det resterende kinesiske fastland ifølge Reuters.
Mere end 90 procent af dem, som køber elfenben i Hongkong, kommer fra det resterende kinesiske fastland ifølge Reuters.

Hongkong har onsdag vedtaget et forbud mod handel med elfenben. Dermed bliver et af verdens største markeder for elfenben lukket.

Det vækker stor glæde hos WWF Verdensnaturfonden.

»Vi tager titaniske skridt i kampen mod krybskytteri af elefanter i disse dage, og det glæder mig selvfølgelig rigtig meget.«

»I WWF har vi kæmpet hårdt for at nå de her resultater. Det er et kæmpe marked, der lukker ned nu i Hongkong - det giver et stort håb for elefanterne,« siger Bo Øksnebjerg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden, i en pressemeddelelse.

Al handlen skal være afskaffet ved 2021, lyder det i lovforslaget, der blev stemt igennem onsdag, skriver nyhedsbureauet AFP.

Forbuddet kommer i halen på det forbud mod elfenbenssalg, som Kina har indført. Det forbud trådte i kraft i slutningen af sidste år.

Mere end 90 procent af dem, som køber elfenben i Hongkong, kommer fra det resterende kinesiske fastland ifølge Reuters.

Med Kina og Hongkongs forbud mod elfenbenshandel er der ifølge WWF tegn på, at markederne i Vietnam, Cambodia, Laos, Japan og Myanmar i stigende grad vil blive brugt.

»Med dagens beslutning om forbud mod salg af elfenben i Hong Kong har vi nu mulighed for at komme efter de store kriminelle netværk, der står bag handlen på tværs af lande.«

»WWF opfordrer regeringer i hele Asien til at følge Kina og Hong Kongs eksempel og lukke deres elfenbensmarkeder,« siger Bo Øksnebjerg.

Afrikansk elfenben er meget eftertragtet i Kina, hvor det bliver set som et statussymbol. Det plejede ifølge AFP at kunne blive solgt for 1100 dollar per kilo - det svarer til omkring 6600 kroner per kilo.

Hvert år bliver omkring 20.000 afrikanske elefanter ifølge WWF dræbt af krybskytter for deres stødtænder, som derefter bliver solgt illegalt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.