Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Homo-datingapp får hug for at dele brugeres hiv-oplysninger

Grindr, der henvender sig til homoseksuelle mænd, kalder deling af hiv-data med selskaber industripraksis.

Appen Grindr henvender sig primært til homo- og biseksuelle mænd. Reuters/Bruno Domingos/arkiv
Appen Grindr henvender sig primært til homo- og biseksuelle mænd. Reuters/Bruno Domingos/arkiv

Dating-appen Grindr er kommet i modvind efter at have delt information om brugernes hiv-status med to virksomheder, der står for at opdatere appens software.

Teknologichefen hos Grindr, der primært henvender sig til homo- og biseksuelle mænd, kalder delingen af data for »industripraksis«.

Han siger samtidig, at der bliver taget skridt mod at beskytte folks privatliv.

»Som et selskab, der hjælper LGBTQ-samfundet (bøsser, lesbiske, biseksuelle, transpersoner og queers, red.), forstår vi følsomheden omkring offentliggørelse af hiv-statusser,« siger teknologichef Scott Chen.

»Vores mål er og har altid været at sikre brugernes sundhed og sikkerhed over hele verden.«

Grindr-appen viser andre brugere, som er i nærheden, og lader brugerne kontakte hinanden.

Appen giver også mulighed for at dele brugerens hiv-status samt oplysning om, hvornår vedkommende senest er blevet testet.

Forskere er bekymrede for, at sundhedsoplysninger sammen med blandt andet adresse og e-mailadresse kan føre til, at folk bliver identificeret.

Organisationen Electronic Frontier Foundation (EFF), der kæmper for den enkeltes rettigheder på internettet, kalder Grindrs svar for »skuffende«.

Grindr oplyser, at det bruger de to selskaber Apptimize og Localytics til at teste og validere sin platform. Data, som Grindr deler med selskaberne, kan derfor omfatte brugernes hiv-status eller placering, lyder det.

Grindr forklarer videre, at følsomme data krypteres, når de sendes, ligesom at partnerselskaber er under strege kontraktbetingelser for at holde dataene sikre og fortrolige.

»Grindr har aldrig og vil aldrig sælge personlige, identificerbare brugeroplysninger - især ikke data om hiv-status eller seneste test - til tredjeparter eller annoncører,« siger Scott Chen.

Han påpeger dog, at Grindr er en offentlig platform, hvilket man skal huske på, når man beslutter at oprette en profil.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.